Поділитись:

На Волині для тварин готують віники на зиму (відео)

Субота, 06 липня 2019, 12:40
На Волині для тварин готують віники на зиму (відео)

Волинські єгері активно заготовляють корми для тварин на зиму. Для зерна сезон буде лише у серпні, але зараз вони готують звірам підкорм з листя, сіна та солі.

У Новозборівському лісництві, що на Горохівщині пучки гілок та зелені для підгодівлі взимку зараз роблять з кропиви, – йдеться у сюжеті Сфери.ТВ. 

Обирають кропиву, тому що вона має найбільше кормових якостей і добре згодовується звірам. Скроплюють пучки солоною водою, але не багато. Бо на спеціально облаштованих територіях для годівлі уже буде сіль. Далі такі віники висушують на сіносховищі.

Для того, аби висушити пучків більше та швидше, їх сушать навіть в альтанках, десь через днів сім сюди приходять, зривають листки, пробують чи вони крихкі і сипляться, якщо це так, то значить, що їх уже можна забирати до сховищ і вони не запліснявіють. Потім їх складають не дуже щільно, аби листя не посипалось.

Такими пучками з листя на Горохівщині здебільшого харчуються козулі. Тут їх понад 300, для решти тварин будуть заготовляти зерно. Взимку така підгодівля може вартувати звірам життя.

Також через те, що єгері облаштовують та щоразу привозять їжу на лісові годівниці популяція тварин зростає.

Для усіх тварин Волині таких віників треба понад 150 тисяч штук. Загалом підготовка ось таких пучків із листя триває місяць, від початку червня, але цього року через дощі цей процес на тиждень затягнувся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024