Поділитись:

Україна покинула ТОП-20 країн світу з найвищою інфляцією (інфографіка)

Четвер, 11 липня 2019, 05:56
Україна покинула ТОП-20 країн світу з найвищою  інфляцією (інфографіка)

Україна більше не входить до ТОП-20 країн світу, які мають найвищий рівень інфляції.

Про це повідомляє експертна платформа Національного банку України (НБУ) на своїй сторінці в мережі Facebook із посиланням на дані Держстату, згідно з якими інфляція в Україні в червні 2019 року в річному вираженні становила 9%, сповільнившись із 9,6% у річному вираженні місяцем раніше, пише УНІАН.

"Із показником 9% рік до року наша країна займає 22-24 позицію за цим показником. При цьому Україна залишається державою з найбільшою інфляцією серед європейських країн", – зазначають експерти НБУ.

У Нацбанку підкреслили, що зниження цін в Україні в червні до попереднього місяця на 0,5% відбулося вперше за 11 місяців і було викликано сезонним здешевленням овочів і яєць. Також на уповільнення загальних темпів зростання споживчих цін в Україні вплинуло рішення уряду змінити механізм встановлення цін на газ для населення.

За даними НБУ, найвища в світі інфляція спостерігається у Венесуелі – 282972,8%. На другому місці Зімбабве з показником 97,9%. В Аргентині, Південному Судані, Північній Кореї та Ірані інфляція в червні становила понад 50%.

Найближчими сусідами України в рейтингу найвищої в світі інфляції стали Малаві, Сан-Томе і Прінсіпі, Еритрея.

Україна покинула ТОП-20 країн світу з найвищою  інфляцією (інфографіка)Україна покинула ТОП-20 країн світу з найвищою  інфляцією (інфографіка)Україна покинула ТОП-20 країн світу з найвищою  інфляцією (інфографіка)

Як повідомлялося раніше, за даними Держстату, інфляція в Україні в червні 2019 року в річному вираженні – порівняно з червнем 2018 року –становила 9%, сповільнившись із 9,6% у річному вираженні місяцем раніше.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі зі зростанням реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Національний банк України прогнозує в 2019 році уповільнення інфляції до 6,3%, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк – до 7,3%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних експертів, поточного року в Україні очікується уповільнення темпів зростання споживчих цін до 7,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна опинилася на останньому місці в рейтингу фінансової грамотності

Надрукувати
мітки:
коментарів