Поділитись:

Польща не повідомляла Україні про зміни до закону про Інститут нацпам’яті, – В’ятрович

Четвер, 11 липня 2019, 10:00

Україну не повідомляли про зміни в законі про Інститут національної пам’яті Польщі у частині щодо України, після рішення Конституційного суду щодо нього.

Про це повідомив очільник Інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир В’ятрович, – пишуть Українські національні новини. 

"Ні, з того часу, як ми отримали інформацію щодо рішення Конституційного суду в Польщі про неконституційність окремих положень (нового закону про Інститут нацпам'яті - ред.), якими, власне, відмінено найбільш скандальні частини цього закону (а саме у частині про злочини українських націоналістів – ред.), ніякої інформації щодо будь-яких уточнень стосовно цього закону до нас не надходило", – сказав В’ятрович, відповідаючи на питання, чи повідомляли українську сторону про зміни в законі про ІНП.

Із його соів, він сподівається, що зміни будуть спрямовані на усунення непорозумінь, які спровокувала попередня редакція.

Нагадаємо: у вівторок, 25 червня, Законодавчий комітет Сенату Польщі відправив на доопрацювання закон про Інститут національної пам’яті в частині, що стосується слів «українські націоналісти». Україна давно наполягала на змінах до закону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів