Поділитись:

Луцький студент із синдромом Дауна першим в Україні отримав диплом

Четвер, 11 липня 2019, 23:49
Луцький студент із синдромом Дауна першим в Україні отримав диплом

11 липня, лучанин Богдан Кравчук успішно закінчив навчання та отримав диплом бакалавра історії в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Хлопець став першим українцем з синдромом Дауна, який здобув вищу освіту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представниця Українського інституту національної пам'яті у Волинській області Леся Бондарук.

«Пам'ятаю як 5 років тому ми з його мамою Євгенією Кінах боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти. Велике дякую міністру освіти Сергію Квіту та його заступнику Павлу Полянському, які зрозуміли і підтримали право особливих дітей на вищу освіту», – йдеться у дописі.

У дописі жінка зазначила, що усі 5 років Богдан сумлінно вчився і часто був набагато успішнішим за звичайних студентів, бо вони могли прогуляти, недовчити, а він так любить історію, що не міг бути іншим і не міг підвести високу довіру до його можливостей. 

Також представниця подякувала деканові історичного факультету СНУ Анатолію Швабу і всім викладачам.

«А ще дякую багатьом журналістам, які часто писали і знімали сюжети про Богдана. Його приклад – це промінь надії багатьом батькам особливих дітей. Бо відтепер вони знають, що якщо вірити у своїх дітей і розвивати їхні можливості, то мрії збуваються. Я щаслива сьогодні, що причетна до історії освіти Богдана Кравчука. Сподіваюся і молю Бога, що у нашому суспільстві знайдеться для нього робота за фахом, і він зможе самостійно заробляти на прожиття», – підсумувала Леся Бондарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів