Поділитись:

10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

П'ятниця, 12 липня 2019, 11:00
10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

12 липня в Україні відзначають День фотографа. Представники цієї професії – це креативні люди із особливим баченням прекрасного. Скільки зворушливих та щасливих моментів вони бачили через об’єктив своєї фотокамери, а скількох людей ощасливили казковими знімками?!

Тож до Дня фотографа «Конкурент» поставив кілька пласких запитань відомим фотографам Луцька та отримав на них дуже цікаві відповіді.

Сергій Матвійчук:

10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

Що важливіше у роботі фотографа: техніка, якою відбувається зйомка чи бачення фотографії?

У роботі фотографа бачення – це взагалі головне. Ти можеш мати найкрутіший фотоапарат, викупити усі можливі об'єктиви, але якщо в тебе в голові гуляє вітер, то вдалого кадру чекати не варто. Потрібно постійно переглядати безліч робіт інших фотографів, щоб сформувати своє бачення кадру. А техніка тільки спрощує процес зйомки.

Чи тяжко б жилося без фотошопу?

Без фотошопу жилося б тяжко людям, які відключають мозок в процесі зйомки. Потрібно навчитись фотографувати так, щоб обробляти доводилось по мінімуму. А для цього, в процесі зйомки, потрібно постійно рухати мізками. Це все приходить з досвідом.

Анастасія Альошина:

10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

Чи погодилися б зробити фотосесію в стилі «ню».

Фотосесії «ню» я знімаю практично кожного дня.

Чи багато заробляють фотографи?

Щодо заробітку, то все залежить від того, що для кожного означає багато та якого рівня ти фотограф.

Володимир Хомич:

10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

Чи дратують фотографів, коли на їх фото люди накладають фільтри інстаграму?

Спочатку дуже дратувало і було навіть соромно, що на тих фото є мій логотип. Зараз – пофіг. Переріс мабуть. У кожного своє збочене бачення прекрасного.

Які нині тренди/антитренди у фотографії?

Я не дуже слідкую зараз за світовою фотографією, а у фото з івент-сфери, на мою думку, вже є чіткі антитренди. Це кислотні кольори, жорстка постановка та відсутність історії. Все інше можна вважати трендами!

Роман Домбровський:

10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

Якими методами користуєтеся для того, аби розслабити людину для фотосесії?

Говорю з людьми, прошу, щоб робили все, що їм зараз хочеться, щоб ставали, як їм зручно, а ще смішу всіма можливими способами.

Як реагують фотографи на запитання: «А коли скинете готові фото?».

По різному. Деколи пояснюю людям, що це довгий процес і треба зачекати, щоб було гарно, деколи жартую, що наступного року. Але зазвичай стараюся швидко віддавати фотографії. Обробляти зразу після зйомки, щоб ще відчувати ту атмосферу, яка панувала під час зйомки.

Макс Тарківский:

10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

Що фотографувати тяжче: пейзажі, репортажі, весілля, дітей?  

Найважче – фотографувати весілля. Перша причина – те, що ти фотографуєш цілий день, де відбувається дуже багато різних подій. Ти розумієш, що маєш передати усе найкраще і догодити всім. Під час весілля відбувається і репортажна зйомка, і пейзажна, і постановочна, і фотографуєш дітей. Тому під час фотографування весілля, застосовуєш майже всі види зйомки, які можливі. І плюс тобі треба кретивити, розуміти що і де, спілкуватися і відчувати атмосферу весілля.

Найгірше у роботі фотографа – це…?

Найгірше в роботі фотографа – сидіти, перебирати і обробляти фотки, бо це якось нудно виглядає і займає доволі багато часу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів