Поділитись:

В Україні з'являться "косі" пішохідні переходи

П'ятниця, 12 липня 2019, 17:41

Проектування «косих зебр» на пішохідних переходах на 10 % зменшить кількість аварій на них.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

У проект нових змін до державних будівельних норм “Вулиці і дороги населених пунктів” вже внесли пункт, який дає можливість влаштовувати наземні пішохідні переходи із “косою зеброю” під кутом до тротуару до 70 градусів. Проект змін розробляють фахівці ДП “ДерждорНДІ”.

“Здавалося б, незначна, але така важлива для безпеки на пішохідних переходах зміна – проектувати їх не під прямим кутом до тротуару, а трохи навскіс. Перше – від цього пішоходів стає краще видно для водіїв, друге – самі пішоходи починають автоматично дивитися у бік руху автомобілів, чого не завжди роблять на звичайному переході. Це успішно працює у Парижі, Брюсселі та багатьох інших містах Європи. І дійсно, аварій на таких переходах трапляється до 1 0% менше”, – відзначив Лев Парцхаладзе.

Згідно із запропонованою зміною в ДБН, можливе влаштування пішохідних переходів навскіс при умові, що кут зміщення сторін переходів повинен бути не більше 70 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів