Поділитись:

На Рівненщині двоє дітей загинули через вибухівку свого дідуся (фото, відео)

Неділя, 14 липня 2019, 01:41

У Рівненській області у селищі Смига Дубенського району 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик загинули внаслідок вибуху.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

До поліції сьогодні, 13 липня, близько 12:00 години надійшло повідомлення від працівників швидкої медичної допомоги, що у селищі Смига Дубенського району вони констатували смерть хлопчика та дівчинки внаслідок вибуху. 

Поліцейські наразі встановили, що вибух стався у приміщенні літньої кухні господарства 59-річного жителя Смиги. 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, внуки чоловіка, які проживали у будинку навпроти, прийшли в гості до своїх бабусі і дідуся. Останнього на той момент вдома не було. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала жодної небезпеки, втім, як з'ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Малолітні загинули одразу на місці події. 

59-річного господаря затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

За фактом умисного вбивства двох і більше осіб, а також за фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за пунктом 1 частини 2 статті 115 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України відповідно. 

Встановлено, що чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності за статтею 263 ККУ.

Відомо, що житель Смиги полюбляв збирати різний металобрухт, зокрема й предмети часів війни.

На місці події досі працює слідчо-оперативна група Дубенського відділу поліції та області, працівники вибухотехнічного відділу ГУНП, державної служби з надзвичайних ситуацій та прокуратури. Вони здійснюють огляд місця події та вилучають вибухонебезпечні предмети, точна кількість яких ще встановлюється. Наразі вибухотехніки знайшли ще три подібних саморобних пристрої у різних приміщеннях господарства. У подальшому їх будуть знешкоджувати на віддаленій території або ж на місці виявлення.

Завтра поліцейські продовжать роботу разом з піротехніками ГУ ДСНС. Біля будинку буде виставлений наряд поліції для охорони місця події

Наразі чоловік співпрацює з правоохоронцями та зазначає, де і що лежить.

У сімї загиблих дітей батьки виховують ще 15-річну доньку.

На Рівненщині двоє дітей загинули через вибухівку свого дідуся (фото, відео)На Рівненщині двоє дітей загинули через вибухівку свого дідуся (фото, відео)На Рівненщині двоє дітей загинули через вибухівку свого дідуся (фото, відео)На Рівненщині двоє дітей загинули через вибухівку свого дідуся (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині батьки в печі спалили доньку і переодягали сина, щоб приховати вбивство (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів