Поділитись:

Спостерігав за білками 6 років: фотограф поділився "мімішними" світлинами

Неділя, 14 липня 2019, 05:42

Шведсько-голландський фотограф Гірт Вегг присвятив своє життя і роботу зйомці живої природи. За що і отримав неабияку кількість міжнародних премій, – пише сайт "Пошепки".

Одне з його останніх великих захоплень – білки. Руді лісові білки, які настільки звикли до фотосесій, що дозволяють створювати цілі постановочні сцени.

Фотограф згадує, що починалося все не з білок, а з лисиці. Він тоді за порадою колег переїхав в будинок на узліссі і вже незабаром зустрівся з його мешканцями. Якщо вести себе акуратно і вибирати світанкові години, коли люди ще сплять і не шумлять, можна помітити безліч звіряток поблизу від людського житла. Залишається тільки налаштувати апаратуру і запастися терпінням.

Білки з’явилися в дуже вдалий момент, коли Гірт вже накопичив досвід макрозйомки тварин, а його веранда була заставлена фотоапаратурою і аксесуарами, – бери і фотографуй! Чим він і зайнявся, та так захопився, що ледь зрозумів, що пройшло вже кілька років. Фотограф виставив кращі роботи на конкурси і несподівано для себе зрозумів, що його білки – чудові.

При правильному підході білочок можна знімати хоч цілий рік. Одна проблема – вони дійсно стають ручними, а це накладає відбиток на фотографії. Краще, якщо звірята залишаються природними, тому фотограф намагається працювати з молодим поколінням білочок, яке ще мало знайоме з людиною. Частково через це і довелося так багато працювати, чекаючи нових виводків.

Сьогодні Гірт Вегг визнаний гуру-фотограф по білках, навіть проводить регулярні семінари, щоб навчити колег мистецтву зйомки цих красивих тварин. Відбою від охочих на такі семінари немає.

Більше фото можна глянути на сайті фотографа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 пласких питань відомим луцьким фотографам (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
21 березня 2024
11 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
13 лютого 2024
12 лютого 2024