Поділитись:

KaDar: як у Луцьку виготовляють найкраще в Україні взуття*

Четвер, 15 серпня 2019, 11:00

Взуття давно стало стильним елементом нашого гардеробу. Яскраві кольори, незвичайні деталі, сучасний дизайн – усе це вкрай важливо. Проте головне – аби воно було комфортним та зручним.

Саме таке взуття у Луцьку створює компанія «KaDar», яка в липні відсвяткувала 20-річчя із дня заснування.

ІА «Конкурент» показали, як виробляють взуття на фабриці і розповіли, в чому ж секрети успіху компанії. 

У монтажному цеху><span class=У монтажному цеху

Фабрика має можливість виробляти 800 пар взуття на день

Стабільну роботу компанії забезпечує не одна сотня людей. Лише на виробництві працює близько двохсот спеціалістів – це розкрійники, швеї, монтажники. У компанії – 23 людини, які працюють із початку її заснування. Це говорить про те, що люди цінують свою роботу, а компанія цінує кожного працівника.

Розкрійний цех><span class=Розкрійний цех

Провідний технолог Тетяна Петровська показує закулісся фабрики і розповідає, що виробництво контролюється на кожному етапі. У компанії стежать за тенденціями моди і, якщо з’явилася взуттєва новинка, одразу повідомляють модельєрам. У компанії працює п'ятеро модельєрів-конструкторів. Усі вони професіонали своєї справи, мають досвід роботи за кордоном. І саме вони починають життєвий цикл взуття.

Тетяна Петровська з модельєром Миколою Вакуленком><span class=Тетяна Петровська з модельєром Миколою Вакуленком

Модельєр Оксана Фарафонова><span class=Модельєр Оксана Фарафонова

«Виробництво починається зі зразка. Над цим працюють модельєри в програмі NAXOC. Це дуже дорога і досить професійна італійська програма. Зразки виготовляються з урахуванням модних тенденцій. Бо ми завжди стежимо за новинками. Кожна модель взуття багато разів міряється та обговорюється. Головне наше завдання – зробити так, аби взуття було зручним», – розповідає Тетяна Петровська.

Розмова з технологом Андрієм Гульвиченком><span class=Розмова з технологом Андрієм Гульвиченком

Монтажний цех><span class=Монтажний цех

Розроблена модель потрапляє у розкрійний цех, далі – в заготівельний. Тут уже підбираються фурнітура та допоміжні матеріали, комплектується взуття з підошвою. У монтажному цеху робота дуже складна. Тому там переважно працюють чоловіки. Італійські колодки, з якими доводиться працювати, дуже важкі – не для жіночих рук. А робота тут вимагає точності та сили. 

Монтажний цех><span class=Монтажний цех

Монтажний цех><span class=Монтажний цех

Технолог з Італії впроваджує новітні технології

Італійський технолог Еміліо><span class=Італійський технолог Еміліо

«Зараз на виробництво ми запросили технолога з Італії Еміліо, який впроваджує нові технології. Він допомагає налаштувати роботу виробництва так, аби ми могли збільшити його потужності і покращити технології якості. Зараз, до прикладу, ми збільшили довжину конвеєра на 15 метрів. Також докупили машини, щоб кожна людина мала час зробити свій процес. Тобто оптимізували роботу цеху. Ми постійно працюємо над удосконаленням виробництва, тому сьогодні нас вважають лідерами взуттєвого виробництва в Україні. Більше немає такої потужної взуттєвої фабрики, яка працює так чітко та якісно», – каже Тетяна Петровська.

Розкрійний цех><span class=Розкрійний цех

У розкрійному цеху><span class=У розкрійному цеху

«Якщо у світі є якась новинка, то вона має бути в нас»

Технолог зазначає, що виробництво оснащене новітнім обладнанням. Наприклад, це італійські машини витяжки союзки, на яких зі шкіри можна робити форму напівмісяця. 

«Якщо у світі є якась новинка, то ця новинка має обов’язково бути в нас. Коли я прийшла на роботу, приблизно років 12 тому, наприклад, на той час була лише одна розкрійна машина TESEO. Сьогодні у нас їх три», – каже технолог.

Розкрійна машина TESEO><span class=Розкрійна машина TESEO

Розкрійна машина TESEO><span class=Розкрійна машина TESEO

У виробництві взуття використовується винятково натуральна шкіра. Сировина замовляється у надійних постачальників з Польщі, Туреччини, України. Також використовується тільки якісна фурнітура.

Деталі союзки><span class=Деталі союзки

Італійська машина витяжної союзки><span class=Італійська машина витяжної союзки

На фабриці спочатку відшивали лише чоловіче взуття. Лише 5 років тому почали робити жіночу лінію. На фабриці кажуть, що хоча, на перший погляд, це та ж робота, ті самі строчки, насправді відшивати жіноче взуття – набагато складніша технологія. Бо, як жартує Тетяна Петровська, наші жінки – примхливі.

Частина продукції «KaDar», насамперед жіночий асортимент, успішно реалізовується під торговою маркою «Corso Vito».

У кожній новій колекції – до 300 моделей

Використання сучасних технологій та матеріалів, впровадження креативних дизайнерських та конструкторських рішень лежать в основі безперервного розвитку і вдосконалення асортиментного портфеля взуттєвої компанії. Це дозволяє випускати найширший модельний ряд взуття: класичне та повсякденне, ефектне статусне і взуття підвищеного комфорту, взуття для активного життя та спеціально виготовлене для негоди. Модельний ряд жіночого та чоловічого взуття тішить своєю різноманітністю, ексклюзивним дизайном та елегантністю. Взуття «KaDar» має не тільки неперевершений зовнішній вигляд, але й відповідає таким важливим вимогам сьогодення, як висока комфортність та якість.

Заготовка><span class=Заготовка

«Асортимент взуття величезний: сalifornia, мокасини, кросівки, сліпони, кеди, еспадрильї, челсі тощо. І лише підбори – поки що мрія, але над цим ми уже працюємо. Поки робимо взуття на підборах до 4-х сантиметрів. Нові моделі випускаються щосезону: весна-літо, осінь-зима. У кожній новій колекції – до 300-х моделей. Як fashion-індустрія ми намагаємося наперед презентувати нову колекцію. Щомісяця ми їздимо на виставки в Україні та за її межі. Це Київ, Казахстан, Італія, Прибалтика. У серпні поїдемо в Канаду», – розповідає Тетяна Петровська.

У монтажному цеху><span class=У монтажному цеху

Монтажний цех><span class=Монтажний цех

«KaDar» має перше замовлення з Канади

Високоякісне шкіряне взуття від виробника можна придбати не лише в Україні. Компанія працює і на експорт, розширюючи межі співпраці з Польщею, країнами Балтії, Білоруссю, Канадою та Словаччиною. Нещодавно «KaDar» отримала можливість представляти своє взуття в Канаді. Там було представлено лише п’ять виробників з України. І на сьогодні компанія має уже перші замовлення в Канаду. Вони не великі, але користувалися попитом, тому є перспективи збільшення об'ємів замовлень. 

«Кожен шовчик ущільнюється, продубльовується спеціальним водостійким матеріалом. Ми відправляли зразки взуття до Канади. Вони робили тести на них і замовили у нас першу партію», – ділиться успіхом технолог.

Довіру своїх партнерів компанія завойовує безсумнівною якістю.

«На початку розвитку компанії ми не шукали легких шляхів. У той час, коли наші конкуренти не хотіли натирати взуття і робили тільки чорне, ми робили кольорове. Або взуття з перфорацією: його в Україні почали масово виготовляти тільки через два роки після нас. Тобто ми робили роботу, за яку до нас ніхто навіть братися не хотів. Або, наприклад, лазер – інші фабрики теж не дуже бралися за таку клопітку роботу. А ми ж в той час випалювали на взутті декоративні елементи, робили написи брендів на взутті. Усе це дійсно не так просто», – каже Тетяна Петровська.

Взуття Взуття "KaDar"

Прес для розрубу деталей><span class=Прес для розрубу деталей

Різаки для розрубу деталей><span class=Різаки для розрубу деталей

Сьогодні бренд «KaDar» – синонім якості та зручності, надійності та довговічності. Кожна взуттєва колекція знаходить свого покупця. Але жодна компанія не матиме успіху без хорошого керівника, а також без працівників, які не проникаються ідеєю та філософією компанії. Люди, які творять взуття «KaDar», захоплені своєю роботою, живуть нею і роблять її з душею.

Натирання взуття у монтажному цеху><span class=Натирання взуття у монтажному цеху

Конвеєр монтажного цеху><span class=Конвеєр монтажного цеху

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів