Поділитись:

На Волині знайшли посіви снодійного маку і конопель

Середа, 17 липня 2019, 12:54
На Волині знайшли посіви снодійного маку і конопель

На Волині виявили 67 фактів незаконних посівів снодійного маку та конопель. Вилучили майже сім тисяч нарковмісних рослин.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

На присадибних ділянках жителів Горохівського Локачинського та Ківерцівського районів поліцейські вилучили понад пів тисячі стебел снодійного маку. Так, у селі Старостав на присадибній ділянці жительки райцентру Горохів правоохоронці знайшли понад 150 рослин снодійного маку, а на присадибній земельній ділянці в селі Сірнички у 52-річної місцевої жительки вилучили 445 рослин снодійного маку. В селі Дідичі на присадибній ділянці місцевої мешканки поліцейські виявили 15 рослин коноплі.

Вилучені рослини направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру  МВС України для проведення дослідження.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Йдеться про посів або вирощування снодійного маку чи конопель. Санкція статті передбачає штраф від 1 тис. 700 грн до 8 тис. 500 грн, або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Шацькому районі знайшли городи з маком і коноплями (фото)

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів