Поділитись:

На Волині з'явилося управління Державної служби якості освіти України

Середа, 17 липня 2019, 19:31
На Волині з'явилося управління Державної служби якості освіти України

У дев’яти областях, зокрема і Волинській, зареєстрували перші управління Державної служби якості освіти України.

Загалом їх буде 25, – повідомляє пресслужба Державної служби якості освіти України.

 «Ці управління першими розпочинають реалізацію повноважень Служби на територіях відповідних областей. Ми стали на дев’ять кроків ближче до кожного учасника освітнього процесу, а отже, вдев’ятеро швидше реагуватимемо на запити щодо забезпечення якості освіти та освітньої діяльності», – зауважив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

Наразі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено відомості про реєстрацію управлінь Служби в дев'яти областях:

  1. Волинській;
  2. Івано-Франківській;
  3. Миколаївській;
  4. Одеській;
  5. Полтавській;
  6. Рівненській;
  7. Тернопільській;
  8. Хмельницькій;
  9. Чернівецькій.

Зазначається, що належне функціонування територіальних органів забезпечуватимуть начальники управлінь та їхні заступники, обрані за конкурсом. На засадах партнерства управління співпрацюватимуть з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, з керівниками закладів освіти, педагогами, батьками та учнями.

Довідково:

Територіальний орган Державної служби якості освіти (управління) діє в межах адміністративно-територіальної одиниці як юридична особа публічного права. Діяльність кожного управління Служби врегульовано положенням про нього.

Серед функцій управлінь:

  • проводити інституційний аудит закладів освіти;
  • надавати рекомендації закладам освіти (крім закладів вищої освіти) щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти;
  • брати участь у сертифікації педагогічних працівників в частині вивчення практичного досвіду їхньої роботи;
  • здійснювати державний нагляд (контроль) за діяльністю закладів освіти (крім вищої) щодо дотримання ними вимог законодавства про освіту та видавати обов’язкові до виконання розпорядження щодо усунення виявлених порушень;
  • вивчати роботу органів місцевого самоврядування з реалізації ними освітньої політики щодо забезпечення якості освіти на відповідній території згідно із законодавством про освіту;
  • здійснювати контроль за веденням обліку дітей шкільного віку в частині здійснення структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування повноважень, визначених законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів