Поділитись:

Міністр екології мав би особисто вирішувати проблему смороду у Луцьку, – Тарас Шкітер

П'ятниця, 19 липня 2019, 09:00
Міністр екології мав би особисто вирішувати проблему смороду у Луцьку,  – Тарас Шкітер

Луцька міська рада організувала збір підписів до Міністерства екології та Державної екологічної інспекції України щодо проведення позапланової перевірки заводу з виробництва біоетанолу "БІО-ПЕК". Станом на 9 липня під зверненням підписалося 8 500 лучан.

Про це говорили в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд» на 12 каналі.

Виконувач обов`язків луцького міського голови Григорій Пустовіт висловив думку, що для того, аби не приїхала комісія з Києва, завод прийняв рішення зініціювати екологічну перевірку. «

– Приїхала екологічна інспекція, прислали представника з Києва. Встановили, що сморід йде від карт. Було прийнято рішення засипати ці карти. На сьогоднішній день вони засипаються землею. Якщо буде відповідний шар грунту, вони по логіці не повинні давати цього смороду. Я думаю, що керівництво заводу виявилося заручниками недосконалої технології цього виробництва», – сказав Григорій Пустовіт.

Натомість заснованик ГО ГР «Свідомі» Тарас Шкітер зауважив, що міністр екології мав би особисто приїхати і вирішувати проблему смороду.

«Мені дивно, що у той час, коли лучани потерпають від смороду, міністр каже, що потрібно залучити громадськість. Як на мене, він сам сюди повинен був приїхати і вирішувати питання. Мені здається, це  не дуже відповідально з його боку. Він балотується, до речі. Тобто – займається виборами замість того, щоб бути в Луцьку і спільно з фахівцями вирішувати цю проблему», – зазначив Тарас Шкітер.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Луцький сморід "дійшов" до президента

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів