Поділитись:

Не гуляти з дітьми і не відкривати шибки, - головна екологиня Луцька Оксана Тарабанюк про сморід у Луцьку

П'ятниця, 19 липня 2019, 15:00
Не гуляти з дітьми і не відкривати шибки, - головна екологиня Луцька Оксана Тарабанюк про сморід у Луцьку

Норма аміаку у Луцьку подекуди перевищена у 22 рази. Таким повітрям змушені дихати люди.

Як жителям Луцька уберегти своє здоров’я в ефірі головного на Волині суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» розповіла начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк.

Вона зазначила, що пік ситуації із смородом спадає. Фахівці, які працювали у робочій групі, розробили рекомендації людям у період найбільшого смороду.

“Перш за все, ми рекомендували не гуляти з дітьми на вулиці та намагатися все-таки не відкривати шибки, щоб менше потрапляв цей запах у повітря. На жаль, нам не вдалося у цьому році навіть на підставі оцих лабораторних досліджень довести вплив цього смороду і цих інгредієнтів, які його створюють, на здоров’я людей. Тому що навіть в медичній літературі немає методик, як розрахувати цей вплив. Знаємо теоретично, наприклад, які побічні дії внаслідок тривалого впливу і так далі“, – прокоментувала Оксана Тарабанюк.

Зазначила, що дуже мало людей зверталися у медичні заклади, щоб можна було зібрати достатню статистику, побачити якусь динаміку, закономірність проявів тих чи інших хвороб. Люди в основному скаржилися на загальне порушення здоров’я, на головні болі, на психоемоційні розлади. Лікарі діагностують загальні захворювання та захворювання дихальних шляхів.

«Запах – це одне, а як виявити, які він впливає на організм – зовсім інше. Наприклад, дивлячись на барду, можна сказати, що вона начебто концентрована, але потрібно провести дослідження – мелясна вона чи не мелясна. Тому я підходжу до цього виважено. Приміром, усі ті автомобілі, які були піймані, - потрібно робити аналіз і щоб усе було задокументовано», – додав заснованик ГО ГР «Свідомі» Тарас Шкітер.

 

.ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів