Поділитись:

Сморід у Луцьку: що буде, коли лучанам увірветься терпець

П'ятниця, 19 липня 2019, 20:00
Сморід у Луцьку: що буде,  коли лучанам увірветься терпець

Свідомі лучани не лишаються осторонь проблеми смороду у Луцьку. Люди не перекривають дороги, не блокують роботу органів місцевої влади, підприємств, а навпаки намагаються допогти у вирішенні цієї проблеми.

Що ж все-таки буде, коли людям увірветься терпець і люди перейдуть до радикальних дій,  говорили на 12 каналі в ефірі головного на Волині суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE».

Заснованик ГО ГР «Свідомі» Тарас Шкітер зазначив, що говорив із ініціатором групи громадської ініціативи «За чисте місто» Володимиром Редкачом.

«Я вдячний таким людям. І там ще є ряд людей, які саморганізувалися. Отак реагують лучани. Мені здається, що це дуже круто, що вони замість того, щоб перекривати дороги, об’єднуються в ініціативи, виходять на мирні акції протесту», – сказав Тарас Шкітер.

Не допустити людям перейти до радикальних дій, зі слів голови Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева, – це завдання влади. А завдання держпродспоживслужби і управління екології – дати чіткі відповіді, чому саме і де є такий запах, і що треба зробити для того, аби це локалізувати.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк висловила сподівання, що за результатами перевірки «БІО-ПЕК» та Гнідавського цукрового заводу буде припис державної екологічнї інспекції, у якому будуть всі оці можливі негаразди нейтралізовані. З її слів, у 2017 році також був припис, але він був не до кінця виконаний, тому, можливо, Луцьк  має повторення такої ситуації.

Сморід у Луцьку: що буде,  коли лучанам увірветься терпець

Разом з громадою місцева влада змогла вплинути навіть на той бізнес, на який, здавалося б, вплинути було неможливо. Таку думку висловиви виконувач обов`язків луцького міського голови Григорій Пустовіт. І додав, що спільно можна ставити перед собою мету і досягати її. Тобто зробити так, аби смороду у міст і не було.

 

ЧИТАЙТЕ БіЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів