Поділитись:

«Оригінальне» порушення на Волині – два спостерігачі від одного кандидата

Неділя, 21 липня 2019, 22:05
«Оригінальне» порушення на Волині – два спостерігачі від одного кандидата

Громадянська мережа ОПОРА на Волині повідомляє про виявлення присутності на деяких дільницях двох спостерігачів від одного суб’єкта. Водночас, після зауважень другий спостерігач покидав дільницю. Також в одному із сіл виборець поскаржився голові комісії на агітацію на території населеного пункту.

Зокрема, на дільниці №071052 у Луцьку (ОВО №22) нетривалий час одночасно перебували двоє спостерігачів від кандидата у депутати по округу – один був зареєстрований в журналі, а інший ні. Комісія швидко виявила, що це представники того самого кандидата, тож одного представника попросили покинути приміщення. Однак із дільниці пішли обидвоє спостерігачів. 

Схожу ситуацію спостерігачі ОПОРИ застали на кількох дільницях в ОВО № 20. Так, на дільницях № 070069 (місто Горохів), № 070097 (село Звиняче Горохівського району) №070910 (село Туровичі Турійського району), за словами спостерігача на момент візиту були присутні по двоє спостерігачів від кандидата у нардепи по округу, проте в журналі був зареєстрований один представник. Після зауважень один зі спостерігачі покидав приміщення дільниці.

Відповідно до пункту 3 частини 3 статті 34 Закону України  «Про вибори народних депутатів України» на засіданнях окружної чи дільничної виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування, на виборчій дільниці в день голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії офіційні спостерігачі від партій, кандидатів у депутати, громадських організацій (не більше однієї особи від однієї партії, одного кандидата, однієї громадської організації).

На дільниці № 070588 у селі Щитинь Любешівського району  (ОВО № 23) виборець поскаржився голові ДВК щодо наявності на території села агітаційних плакатів. Тож цю інформацію передали правоохоронцю на дільниці.

Відповідно до частини 2–3 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 листопада 2020
11 листопада 2020
03 листопада 2020
27 жовтня 2020
26 жовтня 2020
25 жовтня 2020