Поділитись:

Волиняни сплатили 46 мільйонів гривень податку на нерухомість

Понеділок, 22 липня 2019, 11:00

Майже в півтора раза більше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки отримали місцеві бюджети Волині протягом першого півріччя 2019 року.

Зокрема, за підсумками січня-червня поточного року громади отримали в розпорядження 46,1 мільйона гривень податку на нерухомість. Це на 44,3 відсотка більше проти аналогічного періоду торік. Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

У сумі сплаченого податку на нерухомість – кошти, перераховані юридичними та фізичними особами. Якщо юридичні особи самостійно визначають і сплачують цей майновий податок щокварталу, то фізичним особам податкове повідомлення-рішення про нараховану суму податку формують і надсилають територіальні органи ДФС. 

«Саме оподаткування вартісного майна дозволяє громадам отримувати вагомий фінансовий ресурс. Варто відзначити загалом позитивну динаміку надходження майнових податків, а це означає, що цивілізовані норми, коли більш заможні мають більші податкові зобов’язання перед суспільством, починають працювати в нашій країн», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Отож, якщо ви отримали повідомлення від ДФС про нараховану суму податку на нерухомість, упродовж шістдесяти днів треба перерахувати визначену суму податку на вказані реквізити.

«Саме ця фінансова підтримка громади дозволить органам місцевого самоврядування вирішувати найактуальніші питання життєдіяльності. Подбати про фінансове забезпечення громад повинні їх керівники, котрі володіють повною інформацію щодо об’єктів нерухомості, які підлягають оподаткуванню», – підкреслила Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують: у разі якщо ви власник нерухомого майна, яке повинно оподатковуватися, але не отримали повідомлення, – відвідайте Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції з тим, щоб провести звірку. Завдяки звірці наявних в органах ДФС даних про власників нерухомості громадяни уникнуть зайвих нарахувань та формування податкового боргу. Нагадаємо, що для внесення змін до інформаційних ресурсів власники нерухомості при собі обов’язково повинні мати документ, що посвідчує особу та правовстановлюючі документи на майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів