Поділитись:

Фудкорти, лаундж-бари, паби: в уряді оновлять норми проектування закладів харчування

Вівторок, 23 липня 2019, 11:51

фото ілюстративне

В Україні оновлюють державні будівельні норми щодо проектування підприємств харчування: ресторанів, кафе, барів та інших громадських закладів харчування. Зокрема, у нових нормах пропонується ввести сучасну класифікацію таких об’єктів на заміну старій радянській.

Про це сказав заступник Міністра регіонального, розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

«З’являється багато нових цікавих закладів різного формату. Проте їх проектування у чинних нормах ДБН ніяк не визначається. До чого це може привести? До порушень в облаштуванні приміщень, проведенні комунікацій, дотриманні санітарних вимог. А це важливо робити, адже це безпека, якість приготування страв і наше з вами здоров’я. Тому ми вирішили повністю переглянути всю існуючу типологію закладів харчування, осучаснити її та прописати вимоги до правильного влаштування», – зазначив він.

Сьогодні у чинних ДБН щодо закладів харчування містяться лише такі їх різновиди: ресторани-бари, кафе, кав’ярні, кафе-бари, кафе-пекарні, кафетерії, закусочні (шинки, пельменні, вареничні, піцерії, котлетні, млинцеві і т.д.), бари, нічні клуби, пивні зали, їдальні, буфети тощо. Проте зовсім не визначені такі сучасні заклади, як фастфуд, вулична їжа (стрітфуд), фудкорти, лаундж-бари, бургерні, кондитерські, паби, суші, детокс, спорт та smoky-бари та інші.

Крім цього, в чинних нормах не врегульовано питання можливої зміни/перекваліфікації одного різновиду закладу в інший. Наприклад, ресторану у кафе, бар або паб. Це також створює складнощі та може провокувати порушення в облаштуванні нових приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 серпня 2019
19 серпня 2019
16 серпня 2019
13 серпня 2019
12 серпня 2019
10 серпня 2019
09 серпня 2019
08 серпня 2019
07 серпня 2019
02 серпня 2019
01 серпня 2019
31 липня 2019