Поділитись:

Перекриття траси на Ковель: пояснили, чому нема дозволів

Вівторок, 23 липня 2019, 15:31

Перевізники очікують на видачу одноразових (універсальних) дозволів Польщі на міжнародні перевезення з квоти 2019 року, яка дочасно вичерпується. Відтак водії вантажівок організували акцію протесту. 

Про це інформує Волинська митниця. 

За інформацією Асоціації міжнародних перевізників України, 9-10 липня поточного року у м. Варшаві відбулося чергове засідання українсько-польської змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. За результатами цього засідання не було досягнуто жодних позитивних результатів щодо збільшення річної квоти дозволів на 2019 рік і кількість отриманих дозволів Польщі на поточний рік залишилась без змін – 160 000 штук, з яких вже видано перевізникам 120 982 штук. Станом на 17 липня їх залишок становив 39 018 штук.

У такій ситуації Міністерство інфраструктури України розглянуло питання, пов’язані з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав на черговому засіданні відповідної комісії. Комісією ухвалено механізми подальшої видачі залишків дозволів Польщі квоти 2019 року, зокрема введення додаткових обмежень. Серед них: оформлення та видачу дозволів здійснювати лише на АТЗ, здійснювати транзит по території Польщі в напрямках Німеччини, Чехії та польських портів Балтійського моря автомобілями, які відповідають екологічним параметрам Євро-4 та вище. Квоти наступного місяця будуть видаватися одразу ж після підписання наказу Міністерства інфраструктури України про затвердження Протоколу засідання Комісії.

Враховуючи цю інформацію у плануванні своєї роботи, Волинська митниця ДФС звертається до суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності так само заздалегідь планувати логістику міжнародних перевезень та звіряти заплановані маршрути з онлайн-картами функціонування пунктів пропуску через державний кордон на українсько-польській ділянці.

До слова, 23 липня черга на виїзд з України перед МАПП "Ягодин" відсутня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів