Поділитись:

За несплату єдиного внеску волинян оштрафували на майже 22 мільйони гривень

Середа, 24 липня 2019, 11:31

На Волині легалізовано працю 594 найманих осіб та забезпечено державну реєстрацію 118 підприємців. Працю ще 418 громадян легалізовано під час проведення контрольно-перевірочних заходів волинськими фіскалами.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Наразі фінансовий ефект заходів з детінізації трудових відносин – понад 770 тисяч гривень щомісячних надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Оскільки основним джерелом надходження єдиного внеску є відрахування з фонду оплати праці легальних найманих працівників, то робота волинських фіскалів спрямована на активне виявлення незареєстрованих найманих працівників та фактів здійснення діяльності без державної реєстрації підприємництва.

«Враховуючи, що лише платіжна та звітна дисципліна страхувальників є запорукою своєчасного надходження коштів, органами ДФС області запроваджено постійний контроль за термінами сплати єдиного внеску для кожної категорії страхувальників. На жаль, чимало волинських страхувальників лише з початку 2019 року «напрацювала» 21,7 мільйона гривень штрафних санкцій за несплату єдиного внеску. Просимо суб’єктів господарювання бути уважними та відповідальними в питанні нарахування і сплати ЄСВ, який є основним джерелом фінансування пенсійних виплат та не допускати формування боргу зі сплати єдиного внеску», – зазначив перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів