Поділитись:

Нацбанк спростив операції на валютному ринку

Середа, 25 травня 2016, 10:55
Нацбанк спростив операції на валютному ринку

Національний банк України спростив порядок видачі дозвільних документів на здійснення операцій з іноземною валютою.

Про це йдеться у постанові правління НБУ від 24 травня 2016 року №331, – інформує прес-служба відомства.

"Відтепер клієнти уповноважених банків, які бажають здійснити валютну операцію, зможуть не подавати документи, які знаходяться у публічному доступі. А саме - виписку з ЄДРПОУ та копію сертифіката суб'єкта оціночної діяльності, виданого Фондом державного майна України", – йдеться у повідомленні.

Також клієнти уповноважених банків зможуть не надавати переклад SWIFT повідомлень та документів, текст яких викладено водночас і іноземною, і українською (або російською) мовами.

Відповідно до пропозицій ЄБРР, Національний банк спростив валютні операції за кредитними договорами укладеними резидентами з міжнародними фінансовими організаціями. Відтепер до валютних операцій за такими договорами уповноважені банки не будуть застосовувати додаткові заходи для виявлення ознак фінансових операцій, які можуть призвести до здійснення уповноваженим банком ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників чи інших кредиторів банку.

Також Національний банк спрощує порядок повернення іноземних інвестицій.

"Раніше іноземні інвестори, які мають намір повернути інвестиційний вклад, мали подавати до уповноваженого банку виписку (довідку) уповноваженого банку про фактичне надходження іноземної валюти в Україну або документи, що підтверджують формування інвестиційного вкладу за рахунок реінвестицій. Відтепер ця вимога скасовується", – повідомляє прес-служба банку.

Зміни набувають чинності 25 травня 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів