Поділитись:

У Луцьку просять заборонити поворот ліворуч з Перемоги на 8 Березня

Середа, 24 липня 2019, 16:06
У Луцьку просять заборонити поворот ліворуч з Перемоги на 8 Березня

У Луцьку запропонували заборонити повертати ліворуч з проспекту Перемоги на вулицю 8-го Березня. 

Як пише в петиції Вадим Слива, часто водії, які виїжджають на пр. Перемоги з пр. Грушевського через вул. Шухевича, а також частина водіїв, що рухаються пр. Перемоги з боку пр. Соборності, здійснюють поворот ліворуч на вул. 8-го Березня, чим створюють складну дорожню ситуацію і затори. Також є небезпека аварій, адже автомобілі, які рухаються від пр. Соборності лівою смугою, починають екстрено гальмувати та перелаштовуватися у праву смугу. А ще частина водіїв, які повертають, використовують прилеглу стоянку на тротуарі та двори на вул. 8-го Березня, аби розвернутися і знову виїхати на пр. Перемоги, а деякі і взагалі розвертаються прямо на пр. Перемоги, ігноруючи знак, що забороняє там розворот. 

Чоловік пропонує заборонити поворот ліворуч на вул. 8-го Березня з пр. Перемоги з перетином осьової лінії. Адже, пояснив він, за 200 метрів від повороту на вул. 8-го Березня є велике перехрестя з кільцевим рухом, де зазвичай можна спокійно розвернутися і продовжити рух або назад до пр. Перемоги, або виїхати на вул. Огієнка чи вул. Шопена, не створюючи при цьому заторів на пр. Перемоги та не наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху. Осьову лінію, з його слів, варто зробити суцільною, а також встановити інформаційний знак, що сповіщає про місце розвороту за 300 метрів від вказаного повороту. 

У Луцьку просять заборонити поворот ліворуч з Перемоги на 8 Березня

"Насправді це покращить і транспортну, і екологічну ситуацію на пр. Перемоги в години активності транспорту, а також практично не позначиться на витраті пального та часу автомобілями, що повертають на вул. 8-го Березня, оскільки дуже часто в заторі на тому повороті можна простояти практично стільки ж часу, скільки потрібно, щоб проїхати до кільця і спокійно там розвернутися", – запевнив автор петиції.

Аби документ розглянули органи влади, петиція повинна набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів