Поділитись:

Благодійна допомога для комунальних закладів Луцька не буде безготівковою

Середа, 25 травня 2016, 11:26
 Благодійна допомога для комунальних закладів Луцька не буде безготівковою

У багатьох комунальних закладах міста благодійна допомога досить часто надається без первинних документів, що унеможливлює відслідковування обліку цих коштів.

Будь-які товари будуть обліковуватись, а якщо вони принесуть шкоду, то за товар відповідатимуть у вигляді благодійної допомоги. Про це розповів депутат Борис Смаль 25 травня на сесії Луцької міської ради.

"Благодійна допомога надається у вигляді товарів, послуг та внесків. Часто складно визначити, чи ця допомога дійсно добровільна. Адже, наприклад, канцелярія чи миючі засоби надаються без первинних документів, а послуги з ремонту в багатьох випадках не обліковуються", – сказав Борис Смаль.

Він пропонує заборонити готівку в будь-якому вигляді у комунальних закладах, а облік товарів здійснювати відповідно до первинних документів.

Депутат Євген Ткачук ствердив, що цей проект рішення стосується не тільки вчителів, а й батьків.

Борис Смаль зауважив, що насамперед ці витрати націлені відповідно до профілю комунального закладу. Він сказав, що в нього є письмове підтвердження від батьків, які не проти, щоб благодійна допомога була безготівковою. Таких закладів вже 11 і скоро буде ще два.

Депутат Юлія Дацюк зауважила, що не треба акцентувати увагу лише на садочках чи школах, а й взяти до уваги інші комунальні заклади міста.

Алла Надточій переконана, що такий проект рішення тільки ускладнить ситуацію.

"Немає безкоштовних банківських послуг, десь щось та й зніметься", – висловила Алла Надточій свою думку щодо безготівкових благодійних коштів.

Тарас Шляхтич запропонував зняти проект рішення і доопрацювати його.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що варто, щоб мийні товари і засоби для дезінфекції фінансувалися із міського бюджету.

Проект рішення не прийняли.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
05 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024