Поділитись:

На Театральному майдані цьогоріч з’явиться фонтан, – Луцькрада

Четвер, 25 липня 2019, 09:26
На Театральному майдані цьогоріч з’явиться фонтан, – Луцькрада

У Луцькій міській раді запевнили, що фонтан на Театральному майдані з'явиться вже цього року, а саму ж території реконструюють у 2020. 

Про повідомили у пресслужбі мерії за результатами наради за участі заступника міського голови Костянтина Петрочука, головного архітектора міста Веніаміна Туза, в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Миколи Осіюка. Також до обговорення цього серйозного проекту долучили сучасних архітекторів Олеся Лупія та Левка Давидюка, які мають новаторське та сучасне бачення.

Зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, місто має декілька концепцій реконструкції Театрального майдану, нині тривають професійні дискусії та фахові обговорення. До реалізації найкращої концепції приступлять наступного року. А от ремонт фонтану на майдані розпочнуть робити цьогоріч.

Головний архітектор міста Веніамін Туз зазначив, що в містобудівному плані реконструкція майдану – дуже складна річ, адже його оточує величезний набір будівель. Архітектори зауважили, що вкрай важливо розуміти, як в майбутньому буде експлуатуватися майдан, адже необхідно опрацювати напрямки руху громадян. Ізїхніх слів, варто зробити зелений деревний бар’єр, який відділить площу від активного перехрестя проспекту Волі та вулиці Винниченка. Разом з тим, об’єкти різних епох та різної складності, які розміщенні на майдані, необхідно підвести під єдиний стиль, щоб утворилася цілісна картина.

До вподоби митцям проект плоского сухого фонтану з функцією амфітеатру. Вони вбачають його і як місце під сцену для різноманітних концертів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024