Поділитись:

«Богдан Моторс» звернувся до «Великої сімки» щодо обшуків НАБУ

Четвер, 25 липня 2019, 11:31
«Богдан Моторс» звернувся до «Великої сімки» щодо обшуків НАБУ

Компанія «Богдан Моторс» звернулася до послів країн «Великої сімки» та офіс Європейської Бізнес Асоціації щодо політично вмотивованих дій щодо підприємств компанії з боку Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомляє пресслужба корпорації.

«Сьогодні створюючи штучну картинку для TV з надуманих фактів, на одного з найбільших автовиробників намагаються навісити ярлики неіснуючих корупційних схем. Такі дії шкодять діловій репутації компанії та бізнес-клімату держави зокрема», – зазначається у повідомленні.

Також у зверненнях йдеться про перебіг подій 19 та 24 липня, коли працівниками НАБУ шляхом організації тотальних слідчих дій було паралізовано роботу керуючої компанії «Богдан Моторс».

Нагадаємо: 19 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснювали обшуки у приміщеннях ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», в тому числі в клубі «5 елемент», у справі щодо розтрати держмайна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України у 2015-2018 роках.

«Задіяні сили та засоби з боку НАБУ радше нагадували силову роботу проти терористичних угруповань (у слідчих діях був залучений особовий склад у повному екіпіруванні та зі стрілецькою автоматичною зброєю), аніж слідчі дії що стосуються лише господарської діяльності підприємства. Невідповідність задіяних сил та засобів, а також проведення обшуку напередодні позачергових виборів до Верховної Ради України можуть вказувати на політично вмотивований силовий тиск на підприємства компанії», – вважають у «Богдан Моторс».

Крім того, компанія вбачає у дискретності постійних обшуків і іншу мету – повну або часткову паралізацію роботи «Богдан Моторс», підприємства якої задіяні у виконанні Державного оборонного замовлення та контрактів, що фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це політично вмотивований тиск, – «Богдан Моторс» про обшуки НАБУ

Надрукувати
мітки:
коментарів