Поділитись:

Алкоголізм у Луцьку "помолодшав"

Четвер, 25 липня 2019, 17:05

Україна посідає 4-те місце у списку країн із найвищою смертністю від алкоголю. Бо алкоголізм значно «помолодшав».

На обліку соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Луцької міської ради перебуває 266 сімей. У 67 % з них спостерігається алкогольна залежність. Про це у четвер, 25 липня, говорили за «круглим столом» на тему «Алкоголізм – шляхи подолання проблеми. Співпраця медицини, соціальних служб, громідських організацій та органів влади».

Головне питання, яке порушували, – вивченя ситуації у Луцьку щодо запобігання та профілактики алкоголізму. Обговорили проблему алкогольної залежності підлітків, молоді та дорослого населення міста.

Як зазначила практичний психолог обласного наркодиспансеру Валентина Бежан, за результатами анонімного анкетування у луцьких школах визначили, що діти віком від 7 до 10 років починають перше знайомство з алкоголем. І зазвичай це відбувається удома. 30 % дітей віком від 10 до 14 років кілька разів на місяць вживають алкоголь, а 10 % дітей з 14 до 16 років п’ють кілька разів на тиждень.

Член ради обслуговування Спільноти анонімних алкоголіків Волині Тетяна Горюнова розповіла, що подібне товариство у Луцьку – це надія для тих, хто пройшов лікування від алкогольної залежності, але не отримав бажаного результату.

Інколи статистика говорить більше за проблему. Як розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук, смертність від алкоголізму зростає. Особливою проблемою є керування транспортом у нетверезому стані, коли водій не лише себе травмує, а й інших людей.

Захід організувало управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради у співпраці з громадською організацією Інтер-група».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів