Поділитись:

На Волині службовці залізниці розкрадали пальне – збитків на мільйон гривень (фото)

П'ятниця, 26 липня 2019, 03:17
На Волині службовці залізниці  розкрадали пальне – збитків на мільйон гривень (фото)

25 липня на Волині затримали службовців «Укрзалізниці», які організували «схему» розкрадання паливно-мастильних матеріалів для тепловозів.

Оперативники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції, детективи слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області та за сприяння служби безпеки АТ «Укрзалізниця» задокументували злочинну діяльність.

Про це інформує Управління захисту економіки у Волинській області 

До складу групи входили машиністи, які організували “схему” розкрадання майна, їх помічники та складальники поїздів пункту обслуговування вантажних вагонів, у яких була роль виконавців, а також громадянин, який займався скупкою краденого пального.

На Волині службовці залізниці  розкрадали пальне – збитків на мільйон гривень (фото)

Так, машиністи створювали усі необхідні умови для зливу дизельного палива з тепловозів. Їх помічники за допомогою спеціального обладнання розкривали дизельні баки та зливали пальне у спеціально підготовлені поліетиленові пакети. У попередньо обумовлених місцях машиністи зупиняли тепловози, де викрадене паливо перевантажували у транспортні засоби та надалі перевозилося до підпільних АЗС. З метою приховування злочинної діяльності працівники залізниці діяли у нічний час два-три рази на тиждень. Щоразу фігуранти зливали понад 500 літрів нафтопродуктів. Викрадене дизпаливо надалі реалізовувалось на підпільних автозаправних станціях за цінами значно нижче ринкових.

На Волині службовці залізниці  розкрадали пальне – збитків на мільйон гривень (фото)

Правоохоронці встановили дату, час та місце чергової крадіжки пального та провели затримання правопорушників.

Сьогодні, 25 липня, безпосередньо під час зливу дизельного пального з вантажного потяга сполучення “Володимир-Волинський–Устилуг” та його перевантаження до транспортного засобу викрили трьох осіб.

Наразі оперативники, детективи слідчого управління ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Волинської області проводять 26 санкціонованих обшуків за місцем мешкання всіх учасників злочинної групи та за місцем їх роботи.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, сума завданих збитків становить понад мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Волинський бізнес отримав 142 ліцензії на продаж пального  

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024