Поділитись:

Волинські підприємці переходять на е-декларації

П'ятниця, 26 липня 2019, 08:51
Волинські підприємці переходять на е-декларації

Волинські  підприємці-фізичні особи надають перевагу електронному формату звітування перед ДФС.

Зокрема, протягом першого півріччя 2019 року ними подано 106385 податкових декларацій в електронному вигляді. Таким чином, переважна більшість звітних документів від фізичних осіб-підприємців Волині надходить для опрацювання фахівцями ДФС саме за посередництвом сучасних інформаційних технологій, – інформують у ГУ ДФС у Волинській області. 

«Започаткування бізнесу передбачає відповідальність, зокрема подання у визначені терміни звітних документів та сплату податків. Зробити це зручно та швидко можна через Електронний кабінет – спеціальний електронний сервіс для платників, що надає чимало можливостей щодо проведення звірки, формування і подання звітності, спати податкових зобов’язань», – на цьому в ході навчань-тренінгів у Луцькому міському центрі зайнятості для осіб, котрі започатковують підприємницьку діяльність, наголошує завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що саме впровадження електронних сервісів дозволяє бізнесу без відвідування контролюючого органу швидко отримати необхідну інформацію, сформувати і подати декларацію та інші звітні документи, дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, сплатити податкові зобов’язання без візиту до банку.

«Як соціальні партнери служби зайнятості, представники територіальних органів ДФС щонайменше двічі на місяць роз’яснюють громадянам, які започатковують власну справу, вимоги податкового законодавства і особливості виконання податкових зобов’язань. Усі, хто дослухаються до наших рекомендацій переконуються, що електронний формат спілкування з ДФС – зручний та комфортний спосіб без візиту до податкового інспектора бути сумлінним платником податків», – підсумувала Олена Нікотіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів