Поділитись:

Коли будуть місцеві вибори і хто боротиметься за крісло мера в Луцьку

П'ятниця, 26 липня 2019, 16:10
Коли будуть місцеві вибори і хто боротиметься за крісло мера в Луцьку

На місцях вже активно обговорюють можливі дострокові вибори. Бо якщо їх таки призначать на осінь, це означає одне – кампанія повинна бути швидкою і дуже активною.

Щоправда, аби оголосити дострокові вибори, новообрана Верховна Рада повинна знайти для цього підстави, зазначив політолог Михайло Наход, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Втім політичних дивідендів, із його слів, від такого рішення набагато. Плюс лише у тому, що чим швидше відбудуться вибори, тим більше виборці підтримуватимуть кандидатів від «Слуги народу» на хвилі захоплення президентом. 

«Я зараз правових юридичних підстав для проведення позачергових місцевих виборів не бачу. Але є політичні передумови – це бажання мати більшість не тільки в парламенті, але й в місцевих радах», – пояснив Наход. 

Проте місцеві вибори в Луцьку – болюча тема. 

Третього лютого 2017 року помер міський голова Микола Романюк. Декілька місяців Луцькрада потопала у війнах за крісло градоначальника. В результаті – виконувачем обов’язків мера став депутат Григорій Пустовіт. У статусі «в.о.» він керує містом вже третій рік, бо Верховна Рада так і не призначила вибори.

Мер контролює практично всі процеси, які відбуваються у муніципалітеті. Саме він представляє місто в переговорах та несе відповідальність за дії міськради. Але Григорій Пустовіт запевнив, що амбіцій стати міським головою не у статусі «в.о.» у нього немає.

«Я думаю, треба давати дорогу молодим, а я готовий підставити своє плече», – зазначив Пустовіт. 

Нині говорити про остаточні кандидатури на посаду мера рано, – пояснив Андрій Лучик. Попередньо називає декілька прізвищ. Серед них – радник міського голови Ігор Поліщук, перший заступник Григорій Недопад, бізнесмен Андрій Покровський. Але й припускає, що балотуватися можуть люди, які працювали у міськраді ще за каденції Миколи Романюка.

«Можливо, це хтось буде від колишнього утворення ЦРУ: Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, Тарас Яковлев», – зазначив він. 

Планово місцеві вибори повинні відбутись у жовтні 2020-го. Якщо ж таки ухвалять рішення про дострокові, то вони можуть відбутися вже цієї осені.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів