Поділитись:

71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)

Субота, 27 липня 2019, 00:30
71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)

Волинський рибоохоронний патруль підбив підсумки рибоохоронної діяльності за перше півріччя 2019 року. За показниками роботи у першому півріччі, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, спостерігається тенденція щодо покращення роботи відомства та ефективності охорони водних біоресурсів регіону, – інформує прес-служба рибоохоронного патруля Волині.

Так, з січня по червень працівниками патруля було проведено 193 природоохоронних рейди. Заходи здійснювались спільно з громадськими інспекторами, працівниками Нацполіції, екологічної інспекції та прикордонної служби.

Протягом шести місяців патрульні викрили 648 порушень правил рибальства, з яких: 380 порушень любительського рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП, 172 грубих порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 36 – за ст. 88-1 КУпАП, пов’язаних із незаконним збутом водних біоресурсів, вісім – за ст. 85-1 КУпАП під час торгівлі забороненими знаряддями лову та шість – за ст. 188-5 КУпАП. Також складено 46 актів виявлення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 377 од. сіток.

«За цей період на порушників накладено 49 810 грн штрафів. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала 70 715 грн. В рамках рибоохоронних рейдів інспектори вилучили у порушників 471 кг водних біоресурсів та 253 од. заборонених знарядь лову. Затримано 39 транспортних засобів. Також складено та направлено до судів 216 справ для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ще дві справи направлено судами для відкриття кримінальних проваджень. Закликаємо громадян бути відповідальними, дотримуватися встановлених правил рибальства та не завдавати шкоди рибним запасам», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Для прикладу, 25 січня під час проведення рибоохоронного рейду на ринку в смт Любешів було виявлено факт незаконного збуту водних біоресурсів. Громадянка без дозвільних документів незаконно реалізовувала рибу лящ, загальною вагою 20 кг. На особу складено адмінпротокол за ст. 88-1 КУпАП.

13 березня на водосховищі Свинарка, поблизу с. Хорів Локачинського району Волинської області, викрито двох порушників, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – вісьмома сітками. У сітках знаходилось 36 кг риби, а саме: карась сріблястий – 118 екз., плітка – 1 екз. та щука – 3 екз. Завдано збитків у розмірі 5 496 грн.

22 червня Волинський рибоохоронний патруль спільно з працівниками Нацполіції викрив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на території загальнозоологічного заказника «Урочище Стахор», поблизу с. Битець Ковельського району Волинської області. Викрито порушників, які за допомогою десяти риболовецьких сіток виловили таку кількість риби: лин – 46 екз., карась сріблястий – 10 екз., карась золотий (червонокнижний) – 8 екз., щука – 2 екз. Сума збитки склала 13 804 грн.

На осіб оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів Волинської області для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

В Управлінні Державного агентства рибного господарства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40 . Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Нагадуємо, порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)71 тис гривень за пів року: на Волині підрахували збитки від рибних браконьєрів (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Браконьєр сітками тягав рибу у Шацькому національному парку (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів