Поділитись:

"2 секунди в телефоні – 28 метрів наосліп": Супрун нагадала правила безпеки для водіїв

Субота, 27 липня 2019, 01:45

Фото: Волинські Новини

Причинами більше 3 тисяч смертей в ДТП за минулий рік в Україні найчастіше є нехтування правилами дорожнього руху та базовими правилами безпеки.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"У Лондоні вирішили перевірити, що ефективніше – тиск на совість чи штраф. Для цього провели експеримент: діти у формі патрульних допитували водіїв, які перевищили швидкість біля школи. 

Водії були шоковані, адже зіштовхнулися з реальністю і на власні очі побачили можливі наслідки своїх дій. За півтори години “патрульні” зупинили 32 порушників. І це лише ті, хто не суттєво перевищував швидкість. 

Що ж до України, то минулого року в ДТП загинули більше 3 тисяч людей. Часто причинами є нехтування правилами дорожнього руху та базовими правилами безпеки", – розповіла Супрун.

Правила, які варто пам'ятати:

  • Користуйтеся пасками безпеки та забудьте про заглушки. За даними ВООЗ, паски безпеки зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому – на 25-75%.
  • Не перевищуйте дозволену швидкість.
  • Не говоріть по телефону, не гортайте стрічку та не дивіться фільми, коли керуєте транспортом. Коли водій, що їде на швидкості 50 км/год, відволікається на телефон навіть на 2 секунди, 28 метрів проїжджає наосліп. На цих 28 метрах можуть бути люди або небезпечні перешкоди. Один “лайк” за кермом може стати останнім. 
  • Не сідайте за кермо напідпитку. Відчуття “я все контролюю” дуже оманливе. Втратити контроль над собою та ситуацією в стані алкогольного сп’яніння можна в будь-який момент. Керування авто напідпитку є однією з найбільш поширених причин ДТП. 
  • Не сідайте за кермо, якщо довго не спали і почуваєтесь знесиленими. 
  • Якщо маєте дитину – возіть її в дитячому кріслі. Воно має бути правильно підібране та встановлене в салоні. Це може врятувати життя дитини навіть у дуже важких аваріях.

"Будьте відповідальними за кермом, бережіть себе та своїх близьких", – ще раз нагадала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не розминулися: на Волині зіткнулися мотоцикл і легковик

Надрукувати
мітки:
коментарів