Поділитись:

Луцькі муніципали провели денні рейди у гральних закладах (фото)

Субота, 27 липня 2019, 22:11

Луцькі муніципали провели ще два денні рейди 24 та 25 липня щодо виявлення об’єктів грального бізнесу в місті Луцьк.

Про це повідомляє прес-служба муніципальної варти міста Луцьк у Facebook.

Робоча група з проведення рейдів перевірила заклади – розповсюджувачі державних лотерей, – які розташовані на проспектах Соборності та Волі, по вулицях Чехова та Рівненській. 

У попередніх публікаціях повідомлялось, що робоча група здійснює рейди по закладах, які працюють уже давно. Однак в ході рейдів було виявлено два заклади: по проспекті Волі, 35 «Космолот» та проспекті Соборності, 4 «ЛОТО», які розпочали свою роботу відносно недавно.

«Цікава деталь рейдів в тому, що працівники закладів,що розповсюджують державні лотереї, побачивши робочу групу ще в дверях закладу, посилено починають «падати на телефон». Однак на запитання "з ким у вас укладено трудовий договір, хто є вашим роботодавцем та хто здійснює господарську діяльність у цьому закладі?", в жодному разі не було отримано відповіді. Лише «ну, вони там десь в Києві і всі документи там у них», – розповідають про особливості своєї роботи муніципали.

З їхніх слів, господарі гральних закладів зачасту вперше чують, що цілодобовий режим роботи потребує погодження виконкомом міської ради. За вказане правопорушення було складено шість постанов за ч.1 ст.182 КУпАП.

Також в жодному закладі в «Куточку споживача» (там, де куточок наявний) не була розміщена інформація щодо суб’єкта господарювання, котрий здійснює в ньому господарську діяльність.

У всіх закладах, де пройшли рейди, з працівниками немає належно укладених трудових відносин відповідно до вимог КЗпП. Деякі працівники змогли показати лише цивільно-правові договори про надання послуг з розповсюдження державних лотерей, хоча виконують роботу, перебуваючи в закладі. 

Перебування неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було. Робоча група не змогла потрапити у такий заклад як «Спорт лото» (вул.Чехова, 2), оскільки двері були замкнені. Напевно, спрацював телефон попередження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанина покарали за сміття, яке той викидав із вікна (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів