Поділитись:

Ахметов хоче продати "ТриМоб", аби покрити борги

Середа, 25 травня 2016, 19:33
Ахметов хоче продати «ТриМоб», аби покрити борги

Телекомунікаційна компанія "Укртелеком" розраховує до кінця 2016 року продати 3G-оператора "Тримоб", а виручені кошти направити на погашення боргу за облігаціями перед державними банками.

Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, – повідомляє Finance.ua.

Може йтися про виплату 2 млрд гривень боргу "Укрексімбанку" і "Ощадбанку". У минулому році "Укртелеком" взяв на себе облігації своєї материнської компанії "ЕСУ" в цих банках. На початку 2011 року ЕСУ продала облігації на суму 4,2 млрд гривень "Укрексімбанку" і "Ощадбанку". Їй потрібні були гроші на завершення приватизації "Укртелекому". Компанія Ріната Ахметова досі не погасила частину боргу, а лише відстрочила його до кінця 2017 року.

Якщо операція з продажу "ТриМоб" не відбудуться і банки не отримають гроші, вони зможуть реалізувати своє право на 92,79% акції "Укртелекому", які передані їм в заставу.

Зараз "Укртелеком" веде переговори про продаж "ТриМоб" компанії "МТС Україна" (Vodafone). Ця угода перебуває на узгодженні в Антимонопольному комітеті України.

Нагадаємо, минулого тижня в АМКУ надійшла заява, яка може призупинити операцію з продажу "ТриМоб". Як повідомила державний уповноважений АМКУ Марія Процішен, клопотання написала одна з компаній, але її назва вона відмовилася розкрити.

Надрукувати
мітки:
коментарів