Поділитись:

Герус розповів, чи будуть знижуватися тарифи в Україні

Понеділок, 29 липня 2019, 14:00
Герус розповів, чи будуть знижуватися тарифи в Україні

В Україні тарифи можуть на щось знижуватися, а на щось – рости.

Про це повідомив в інтерв'ю РБК представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус. 

"Ми розуміємо, що коли є інфляція, то важко тарифи просто знижувати. Але, розуміючи гостроту цієї проблеми, вирішувати її потрібно якраз через збільшення доходів українців. Для цього потрібне ріст економіки, наповнення бюджету, а це можливо завдяки новим масштабним інвестиціям, для чого, своєю чергою, дуже важливим є верховенство права", – зазначив він.

Із його слів, щодо України спостерігається великий оптимізм. Якщо зараз зробити кілька успішних кейсів із приватизації, то буде і гарна ціна, і хороші закордонні інвестори, і позитивний сигнал.

"Я думаю, якщо на наступному тижні не буде зниження тарифів, але через рік економіка почне рости темпами понад 6 %, а не 2,8 %, як зараз, то суспільство це відчує і дуже позитивно оцінить. Бо це означає, що будуть рости доходи та добробут українців", – пояснив Герус.

"Я виступаю за вільний і конкурентний ринок скрізь, де це можливо. Але важливо, щоб дійсно була конкуренція, від якої виграє економіка та кінцевий споживач. При сьогоднішній ціні газу підстав для підвищення тарифів на тепло немає. В тарифі враховувалася ціна газу станом на кінець минулого року, після цього вона знизилась на 21 %. Проте все залежить від ринкових коливань, як зміниться ціна восени, тому я не можу давати точних прогнозів. Але що ми точно можемо робити і це не залежить від ціни газу – це субсидії. Деякі домогосподарства, які мали би користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди, які дійсно потребують допомоги, змогли отримувати субсидії. За моїми оцінками, мова десь про додаткових один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед того мільйону, думаю, значною мірою будуть пенсіонери, яким понад 70 років, бо це незахищена категорія", – додав також він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
16 лютого 2024
12 лютого 2024
13:15
31 січня 2024
13:55
30 січня 2024
25 січня 2024
17 січня 2024
16 січня 2024
12:30
12 січня 2024
29 грудня 2023