Поділитись:

У Луцьку презентували конкурс IT-проектів із кількамільйонним призовим фондом

Середа, 25 травня 2016, 17:50
У Луцьку презентували конкурс IT-проектів із кількамільйонним призовим фондом

У Луцьку презентували національний конкурс IT-проектів EGAP CHALLENGE із призовим фондом 4,5 мільйона гривень.

Презентація відбулася у середу, 25 травня.

Голова "Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу" Михайло Наход розповів, що конкурс розрахований на три роки та буде поділений на 2-3 цикли щорічно. Упродовж цього часу визначатимуть найактуальніші напрямки роботи, інформуватимуть та навчатимуть цільову аудиторію.

Також буде організовано серію креативних вікендів для відбору найкращих ідей. Перший такий захід у Луцьку відбудеться вже 2-3 липня.

Загалом конкурс матиме п'ять етапів. Спочатку – вивчення суспільних потреб, наступний етап – "стимулювання", який передбачає інформування громади. Надалі зацікавлені особи візьмуть участь у хакатонах, під час яких буде проводитись активна робота над розробкою пропозицій для проектів.

Після того як журі відбере фіналістів, розпочнеться новий етап – інкубація. В цей час учасники будуть активно працювати над своїми ідеями. Буде проведено триденний тренінг, після якого команди представлять свої напрацювання в Києві для визначення переможців.

Михайло Наход переконаний, що EGAP CHALLENGE покликаний сприяти розвитку е-демократії та спровокує появу близько 80 нових проектів, 20 з яких будуть активно використовуватися громадою.

"Сьогодні світ такий, що людей "в гаджетах", більше ніж на вулиці. Кількість інструментів та попит на них постійно зростає. У рамках програми заплановано велику кількість заходів, які будуть сприяти збільшенню кількості таких дієвих механізмів", – каже експерт.

Голова ВОГО "Фонд місцевого розвитку " Петро Верзун додав, що EGAP CHALLENGE – це можливість проявити себе, презентувати свій проект та навчатися у кращих експертів в галузі. Також він сказав про стрімкий розвиток е-демократії в Україні та зокрема у Луцьку.

"У Луцьку з елементами електронної демократії можна пересікатися щоденно. Потрібно постійно шукати нові підходи для розвитку та обговорювати цей процес",– зауважив спеціаліст.

У рамках EGAP CHALLENGE функціонує чотири регіональні центри: SpaceHub у Дніпрі,IHub у Вінниці, ImpactHub в Одесі та "Фонд місцевого розвитку" і "Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу" у Луцьку. Конкурс відбувається за підтримки та фінансування Швейцарії.

Деталі можна дізнатися за посиланням.

Надрукувати
мітки:
коментарів