Поділитись:

На Волині оштрафували рибалок (фото)

Вівторок, 30 липня 2019, 15:33

За сім днів волинські рибоохоронці зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У період з 22 по 28 липня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля склали чотири протоколи за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та сім – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП).

«Загалом у порушників вилучено дев’ять одиниць заборонених знарядь лову та затримано один дерев’яний човен. Накладено штрафів на суму 204 грн. Крім того, сім справ передано до судів для притягнення порушників до відповідальності», – повідомив заступник начальника управління – начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

28 липня на заплаві річки Західний Буг, поблизу села Мовники Іваничівського району, викрили чотирьох чоловіків, які ловили рибу забороненим знаряддям лову – «кловнею». На порушників склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення осіб до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40, на яку просять повідомляти про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби.

Довідково:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно з КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне заняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність, відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф – від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів