Поділитись:

Волинь дала відповідь Мінрегіону: наполягають на чотирьох районах

Вівторок, 30 липня 2019, 12:30
Волинь дала відповідь Мінрегіону: наполягають на чотирьох районах

Волинь відстоює позицію укрупнення до чотирьох районів. 

Більшість членів регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Волинської області підтримали пропозицію укрупнення регіону до чотирьох районів, а не трьох, як пропонували у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА. 

Заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось, який є керівником робочої групи, зазначив, що чіткий поділ ще буде допрацьовуватися. Зокрема в плані розподілу Маневицького району.

"Частина Маневицького району може відійти до Камінь-Каширського, частинка – до Луцького, чи взагалі весь Маневицький район стане Луцьким – ще невідомо. Наразі проводяться підрахунки. Якщо в Камінь-Каширському районі буде достатня кількість жителів згідно з рекомендаціями Мінрегіону (а це не менше, ніж 150 тисяч), то, напевно, все-таки будемо ініціювати, щоб Маневицький район перейшов повністю до Луцького району. Це завершальний етап формування районів з урахуванням сформованих ОТГ. Однак потрібно й враховувати громади, які об’єднуються", – зазначив він. 

Дещо відрізняється позиція у голови обласної ради Ірини Вахович. Їй імпонує пропозиція Мінрегіону України щодо моделювання системи адміністративно-територіального устрою нашого регіону. Йдеться про поділ області на 3 райони з центрами у Луцьку, Ковелі та Володимирі-Волинському.

Своє бачення висловив й голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк:

"Я розумію, що Кабмін навряд чи відійде від ідеї формування трьох районів у Волинській області. А тому, якщо вже ніяк не вдасться відстояти 4-й Маневицький район, маємо вже вирішувати, до якого логічніше і практичніше було б зарахувати Маневиччину. При такому розкладі маневиччани погодяться тільки на приєднання до Луцького району. Адже й історичні, й економічні, й соціальні зв’язки у нас найближчі до міста Луцька". 

У підсумку більшість членів робочої групи підтримали пропозицію облдержадміністрації щодо формування чотирьох районів – з центрами у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинському та Камені-Каширському. Відповідний протокол засідання надішлють до Мінрегіону, як офіційне підтвердження позиції регіону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09