Поділитись:

"Дорого гасити": у Сибіру горить 3,7 млн гектарів лісу (відео)

Четвер, 01 серпня 2019, 04:48

У Краснодарському краї (Росія), у лісах сибірської тайги вирує потужна пожежа, площа якої вже сягає 3,7 млн га.

Як повідомляє theБабель з посиланням на «Настоящее время», Міноборони направило в регіон 10 вертольотів і 10 літаків Іл-76.

До гасіння залучили також десантників. На місцях працюють понад сто одиниць пожежної техніки. Повідомлень про людські жертви поки немає, але в містах спостерігається їдкий смог.

Лісові пожежі зафіксовані, зокрема, на території Таймиру, Евенкії, а також у низці районів Красноярського краю. Режим надзвичайної ситуації введено на всій території Іркутської області, Красноярського краю, у двох районах Бурятії та одному районі Якутії.

Російська влада довгий час не звертала увагу на пожежі, але коли вони стали набувати риси трагедії, активісти Greenpeace опублікували петицію з вимогою терміново вжити заходів.

До 31 липня основну частину пожеж в сибірській тайзі ніхто не гасив. Губернатор Красноярського краю і рятувальники заявляли, що це занадто дорого – більшість загорянь може ліквідувати лише авіація. Рятувальники заявили про перші вильоти пожежних бортів. За оцінкою експертів Greenpeace, незважаючи на це, площі гасіння пожеж в Сибіру невеликі. Екоактивісти заявляють, що через свій масштаб пожежа вже перетворилася на трагедією для тварин, а пожежні групи охоплюють лише близько 5% території загоряння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Озерці – пожежа: зайнявся понад гектар лісу (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів