Поділитись:

Як захистити персональні дані на мобільному телефоні: поради експерта

Субота, 03 серпня 2019, 19:31
Як захистити персональні дані на мобільному телефоні: поради експерта

Сьогодні мобільний телефон є не просто способом комунікації. Це пристрій, який зберігає безліч конфіденційної інформації, яку проти вас може використати хакер.

Як захистити свої персональні дані на мобільному телефоні й не стати жертвою хакерів, розповів виконавчий директор IT Dnipro Community Євген Гостіщев, – пише УНН.

Експерт зазначив, що є базові речі, яких потрібно дотримуватися. Це такі ж правила, як не переходити дорогу на червоне світло чи пристібатися паском безпеки в автомобілі.

"Щодо персональних даних – це обов’язково мати на телефоні пароль (цифровий, графічний чи біометричний). У налаштуваннях безпеки телефону важливо змінити стандартний пароль. Так, у більшості з нас там (стандартно, – ред.) стоїть 0000 чи 1111 або й взагалі пароль відключений – так не можна, бо саме за допомогою номера телефону можна зламати банківський акаунт", – повідомив Гостіщев.

З його слів, паролі від пошти, акаунтів, додатків, соцмереж, банкінгу в жодному разі не можна зберігати у нотатках на телефоні. Вже краще в блокнот записати, паперовий, і під подушку покласти, – сказав експерт.

"До речі, про гроші: створіть меганадійний пароль для банкінгу. Ваша дата народження – поганий варіант. І ні, він не має бути такими самим, як для пошти. Взагалі однаковий пароль "на все" – дуже ризиковано. Думаю, не потрібно пояснювати, чому", – зазначив Гостіщев.

Також він наголосив, що потрібно уважно переглянути галерею на пристрої. Там не має бути фото документів: паспорта, індивідуального податкового номера, прав на авто. Якщо вони необхідні, можна завантажити їх на віртуальний диск.

"Якщо ви заходите в соцмережі або в пошту з чужого пристрою, краще робити це через приховану вкладку – так чужий пристрій не запам’ятає ваш пароль", – порадив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
21 лютого 2024
30 січня 2024
24 січня 2024
02 січня 2024
04 грудня 2023
10 листопада 2023
04 листопада 2023
01 листопада 2023
14 вересня 2023