Поділитись:

На "Бандерштаті" працює екопатруль (фото)

Неділя, 04 серпня 2019, 20:00

70% українців готові сортувати сміття, 10% – вже це роблять.

Про це на фестивалі українського духу «Бандерштат» у неділю, 4 серпня, розповіла президент всеукраїнського молодіжного руху «Let’sdoitUkraine» Людмила Осипчук.

Вона зазначила, що екопатруль на фестивалі цього року встановив контейнери для сортування сміття у трьох точках, аби бандерштатівцям було максимально зручно викидати сміття. Проте багато гостей фестивалю знехтували цим правилом і викидають сміття не у призначені для цього контейнери.

«Люди не думають, куди кидають. Кожен бак підписаний і ми зробили максимально неможливим кинути в конкретний бак сміття не призначене для цього контейнера. Але люди все одно примудряються це зробити», – каже Людмила Осипчук.

Зазначає, що багато екоактивістів вважають, що люди будуть сортувати сміття, аби у них лише було бажання. Вона ж вважає, що більшість людей розуміють, що це важливо, проте це – не найголовніше.

«На фестивалі сміття треба донести до потрібного контейнера. Як би ми поставили їх всі в одному місці, наприклад, то 10 % людей понесли б сміття туди, куди потрібно, бо вони екосвідомі. Торік фестиваль нас приємно вразив, про підсумки цього – говорити поки що рано» ,– зазначила Людмила Осипчук.

Свій виступ закінчила фразою: «Давайте разом зробимо нашу Україну чистою».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Бандерштат-2019

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів