Поділитись:

На Волині відкрили дорогу, яка скорочує відстань між селами

Понеділок, 05 серпня 2019, 08:35

В експлуатацію ввели новозбудовану лісову дорогу у Луцькому районі.

Дорога не лише має важливе лісогосподарське значення, а значно скорочує відстань між селами Гаразджа і Лище, – інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ. 

"Лісова дорога – багатофункціональна артерія лісу. Виконання  робіт із оздоровлення та реконструкції деревостанів неможливе без формування достатньої інфраструктури доріг з інженерно-технічними спорудами довготермінового використання", – аргументує стратегічне значення такої роботи головний лісівник області Олександр Кватирко. 

Відкривали нову лісову дорогу, крім лісівників – заступника начальника управління Олександра Рибчинського та директора ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Тетяни Неводнічик, голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлєв, голова Луцької районної ради Валентин Приходько та голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк.

Тетяна Неводнічик виступила першою, висловивши впевненість, що ця дорога стане добрим помічником для лісівників у проведенні різноманітних лісогосподарських та лісокультурних  заходів. 

"Проїзджаючи дорогою, можна побачити створені лісові культури дуба звичайного, модрини європейської, сосни звичайної. Ці лісові культури висаджені руками наших працівників. До нової дороги примикає екологічна стежка протяжністю 6,5 км. Тут можна ознайомитися з рослинним світом, умовами місцезростання рослин, на стежці є обеліск воїнам УПА. Розуміємо, що збудувати дорогу – це лише початок. Тим більше у такому стратегічному місці. Тож запевняю, що підприємство й надалі буде докладати максимум зусиль, аби дорога була привабливою та повноцінно виконували свої функції", – наголосила Тетяна Леонідівна.

Розвиток мережі лісових доріг має не лише лісівничий та економічний характер, але й виконує важливу соціальну функцію. Це є позитивний вплив на розвиток інфраструктури населених пунктів та життєдіяльності громад, що мешкають на лісових територіях. Відбувається цей процес за рахунок скорочення відстані між селами та забезпечення цілорічного надійного транспортного зв’язку.  На цьому акцентував Валентин Приходько.

"Ми завжди звертаємо увагу на важливість лісової дороги для громади, намагаємося обговорити і врахувати всі пропозиції. Адже це знімає навантаження на дороги місцевого значення", – неодноразово акцентував Олександр Кватирко.

"Не можу говорити про всю Україну, але на Волині в лісовій галузі робота ведеться досить серйозна. Я це бачу особисто, адже часто буваю в лісі. Якісні дороги, добротні рекреаційні пункти, екологічні стежки. Це крім основних робіт. Адже наші ліси доглянуті та переважно в гарному стані. Стосовно саме цієї дороги, то безперечно це надзвичайно важливо. Скажу більше: її будівництво може стати певним кроком до об’єднання сіл Піддубці та Підгайці. Тож як голова адміністрації особливо вдячний за цю дорогу лісівникам", – зазначив Тарас Яковлєв.

 

"Для громади дорога надзвичайно важлива, тому що скорочує віддаль між селами. А це означає, що люди будуть задоволені. В тому числі – і роботою лісівників, і результативною співпрацею громади з такими стратегічними партнерами, як державні лісогосподарські підприємства, зокрема лісонасінневим центром у Гаразджі", – наголосив Юрій Семенюк.

"За останні 10 років в області побудовано та реконструйовано понад 500 км лісових доріг. За минулий рік збудовано 83 км земляного полотна та 50 км дорожнього покриття. Придбано спеціальну дорожньо-будівельну техніку. Ця дорога облаштована білощебеневим покриттям, протяжність – 1,9 км, сполучила села Гаразджа та Лище, скоротивши відстань між ними на понад 20 км", – деталізував Олександр Рибчинський.

Варто зазначити, що лісові дороги, особливо в таких селах, як Гаразджа та Лище, що межують із обласним центром, для лісівників фактично крайня необхідність. Розбудова лісових доріг дозволяє ефективно виконувати весь комплекс робіт із оздоровлення лісів, здійснювати лісогосподарські заходи. Зокрема – охорону від пожеж та самовільних рубок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів