Поділитись:

Скоро до школи: Супрун нагадала про необхідні щеплення

Понеділок, 05 серпня 2019, 10:51

Через місяць діти підуть до школи. Тож в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадує про необхідність відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених Календарем.

Про це вона написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Адже державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень. 

"Зрештою, не можна протиставляти індивідуальне право відмовитися від щеплення суспільному інтересу та безпеці інших дітей", – написала Уляна Супрун.

Вакцини, передбачені Календарем щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

Вакцини – єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своєї дитини та набувати імунітет “перехворівши”, коли маємо 100 % забезпечення якісними та безоплатними вакцинами.

На поширені питання щодо вакцинації відповів лікар-інфекіцоніст Федір Лапій в рамках нової кампанії Міністерство охорони здоров'я України “Запитай у лікаря”. Він пояснив, як формується Календар щеплень і чому його важливо дотримуватися, які щеплення слід зробити дітям до 1 вересня та від чого треба вакцинуватися дорослим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів