Поділитись:

"Волиньобленерго" впроваджує японську систему праці

Понеділок, 05 серпня 2019, 17:10

У «Волиньобленерго» впроваджують систему раціональної організації робочого місця 5S.

У реалізації проекту пілотними стали Володимир-Волинська, Камінь-Каширська філії, служба охорони праці та пожежної безпеки, служба нагляду за вантажопідіймальними механізмами, – інформують у пресслужбі підприємства. 

5S – це система раціонального робочого місця, яку розробили в повоєнній Японії, а потім підхопили і розвивали в компанії Toyota, – розповідає директор з охорони праці та навколишнього середовища Михайло Кальчик. У ній чистота і підтримання порядку розглядається як основа якісної роботи.

Система допомагає організовувати робочий простір, економити час та ефективно використовувати ресурси. Дотримання цієї японської практики полегшує працю і зменшує імовірність помилок. Натомість збільшує продуктивність і рівень безпеки.

5S включає п’ять кроків, що один за одним допомагають людям змінитиробочу культуру. Щонайперше вона спрямована на те, аби системно навести порядок. Кожне «S» у назві позначає ключовий принцип, важливий для якісної, продуктивної, а головне – безпечної роботи:

  • cеірі «сортування»(позбутися зайвого і лишити те, що є необхідним);
  • сеітон «впорядкування» (усе на своїх місцях);
  • сеісо «чистота» (прибирання);
  • сеікецу «стандартизація» (підтримання порядку);
  • сіцуке «вдосконалення» (формування звички).

За планом наступного року систему організації робочого місця 5S упроваджуватимуть у всіх філіях та підрозділах ПрАТ «Волиньобленерго». Працівники пройдуть відповідне навчання. Серед обов’язкових процедур буде регулярний аудит і обговорення досягнутих результатів, розроблення стандартів операцій. Приклади, як відбувається впровадження 5S, обов’язково фотографуватимуть.

Перший етап – сортування – пройшли працівники виробничої електротехнічної дільниці Володимир-Волинської філії. За результати проведених аудитів, команді вручено сертифікат, що підтверджує перший успіх працівників. Працівників пілотних філій та служб, де функціонує система, буде заохочено премією – 10 % від окладу.

Тож впроваджена система 5S – відправна точка в змінах, спрямованих на поліпшення корпоративної культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів