Поділитись:

В Афганістані підірвали мікроавтобус з журналістами

Вівторок, 06 серпня 2019, 03:35
В Афганістані підірвали мікроавтобус з журналістами

Мікроавтобус підірвали за допомогою магнітного вибухового пристрою.

У Кабулі (Афганістан) 4 серпня у результаті вибуху мікроавтобуса, який перевозив працівників приватної Хуршидської теле - і радіомережі, загинули дві людини і троє отримали поранення.

Про це повідомляє Джеркало Тижня з посиланням на Афганський журналістський центр (AFJC).

Прес-секретар Міністерства внутрішніх справ країни Нусрат Рахімі повідомив, що 4 серпня мікроавтобус близько 17:30 був підірваний за допомогою магнітного вибухового пристрою. Наголошується, що вибух стався у годину пік, коли автобус розвозив працівників мережі додому.

У результаті інциденту загинули перехожий і водій іншого транспортного засобу. Керівник Хуршидської медіа-мережі Мохаммад Рафі Седики додав, що водій мікроавтобуса і ведучий на радіо Хуршид Асадуллу Ехлас були важко поранені.

Жодна група не взяла на себе відповідальність за напад.

"Страшна реальність полягає в тому, що після недавньої погрози талібів ми очікуємо більше подібних нападів на журналістів та ЗМІ в Афганістані",– зазначив виконавчий директор AFJC Ахмед Курайш.

Таліби наприкінці червня заявили, що "афганські ЗМІ будуть під загрозою, якщо не припинять трансляцію новини, які вони називають урядовою пропагандою проти групи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Vox Dei: чи захищені журналісти в Україні

Надрукувати
мітки:
коментарів