Поділитись:

Сморід у Луцьку: активісти дали заводу кредит довіри

Вівторок, 06 серпня 2019, 11:51
Сморід у Луцьку: активісти дали заводу кредит довіри

Найбільша складність у вирішення питання смороду для лучан полягає у тому, що виробництво заводу «Біо Пек» розташоване на території Луцького району, а вирішити проблему намагається Луцьк, який не має законодавчих можливостей вплинути на його закриття. 

Про це йшлося під час чергового засідання робочої групи в Луцькраді, – інформує на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Григорій Недопад. 

Активісти громадської організації За чисте повітря. Луцьк повідомили, що на полях фільтрації засипають вапняком вже третю карту і сморід не настільки різкий і сильний. Але не в минулі роки запах поступово зникав у серпні, коли барду продають сільськогосподарським підприємствам для удобрення грунтів. Представники громадської організації За чисте повітря. Луцьк готові надати кредит довіри підприємству «Біо Пек». Із їхніх слів, підприємству треба дати шанс і стежити за тим, щоб «Біо Пек» виконав вимоги активістів. Хоча при цьому представники громадської організації ГО Розвиток Мікрорайонів Міста стверджували, що й у 2017 році звучали обіцянки від підприємства про вжиття всіх можливих заходів для ліквідації смороду, однак «віз і нині там».

Луцькрада переконана в тому, що проблема зі смородом №1 – це виробництво біоетанолу заводом «Біо Пек» і злив відходів виробництва на поля фільтрації цукрового заводу. Аналогічна ситуація склалася в кожному місті України, де виробляють біоетанол. Однак і не заперечують, що ця причина не єдина.

«Якщо цукровий завод дійсно налаштований на вирішення проблеми – це стане полегшенням для всього Луцька. Якщо ж ні – підтримаємо громаду у боротьбі за закриття заводу. Щодо роботи очисних споруд і каналізаційно-насосних станцій Луцька, ми демонструємо повну відкритість і організовуємо для активістів та преси поїздку на очисні споруди КП «Луцькводоканал», яка відбудеться вже цього четверга о 14:00 год. Керівник підприємства Віктор Гуменюк готовий надати всю інформацію щодо роботи очисних та напряму спілкується із активістами», –  йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів