Поділитись:

Яким може бути пам'ятник бійцям АТО у Луцьку: проекти

Четвер, 26 травня 2016, 16:31

Ще у квітні оголосили конкурс на кращу проектну пропозицію спорудження на меморіальному комплексі "Вічна Слава" у місті Луцьку пам'ятника загиблим волинянам в антитерористичній операції на сході України.

Десять проектних пропозицій надійшли на конкурс, вони розміщені у Галереї мистецтв, де їх можуть переглянути лучани, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

"На мою думку, є цікаві роботи, проте переможця буде визначати журі, яке складається зі спеціалістів. Ми також чекаємо пропозицій від громадськості, від учасників АТО, від усіх, хто допомагав військовослужбовцям, які будуть враховані при підведенні підсумків. Найближчим часом потрібно визначитися із проектною пропозицією, адже ми плануємо на День незалежності відкрити цей пам'ятний знак",- зазначив міський голова Микола Романюк.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв розповів, що у місячний термін потрібно було зорганізувати кращих митців України, щоб вони протягом Великодніх свят могли зробити пропозицію, яка заслуговувала б на увагу.

Символічно, що пам'ятник буде встановлено на меморіалі "Вічної Слави" біля Героя України Василя Мойсея.

"Представлено десять робіт п'яти скульпторів, тобто кожен подав по дві пропозиції. Це роботи з Києва, Львова, Рівного і Луцька. Вже тиждень роботи експонуються, ще тиждень вони будуть тут перебувати, тож запрошуємо громаду їх переглянути і сказати своє слово у спеціальній книзі пропозицій. Потім відбудеться засідання журі, яке при прийнятті рішення врахує й думку громадян. Є багато концепцій, кожна робота по-своєму цікава, тож просимо лучан прийти і переглянути ці пропозиції",- акцентував Ярослав Матвіїв.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
19 березня 2024
12 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
10:24
26 лютого 2024
22 лютого 2024
12 лютого 2024
15:15