Поділитись:

День Незалежності в Луцьку: як святкуватимуть і скільки витратять

Вівторок, 06 серпня 2019, 16:00
День Незалежності в Луцьку: як святкуватимуть і скільки витратять

У Луцькій міській раді затвердили перелік заходів з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України та Дня Державного прапора України.

Відповідне розпорядження підписав 6 серпня в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

Для початку комунальники наведуть лад на вулицях і проспектах, парках і скверах, біля пам'ятників та пам'ятних знаків борцям за волю і незалежність України, місць захоронень загиблих воїнів, історичних місць, Алеї почесних поховань. Також забезпечать квіткове оформлення центральних вулиць міста, Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, клумб. У місті з'явиться святкова атрибутика, мають працювати фонтани та ілюмінація. 

Святкування у Луцьку розпочнуться із урочистої церемонії підняття Державного прапора України перед міською радою 23 серпня о 9:00 годині. Згодом вручатимуть відзнаки кращим представникам трудових колективів підприємств, установ, організацій міста відповідно до поданих пропозицій. О 10:00 годині 23 серпня відбудеться велопробіг вулицями міста, під час якого рух транспорту можуть обмежити. 

До пам’ятних знаків та пам’ятників борцям за волю та незалежність України, видатним діячам українського державотворення, місць захоронень загиблих воїнів – учасників АТО та Революції Гідності покладуть квіти. 

24 серпня о 14:00 годині на Театральному майдані відбудеться громадська акція «Українська вишиванка». 

Упродовж святкових днів працюватиме «Мистецька вулиця»: організують ярмарок народних ремесел, фотозони, виставку-продаж виробів солодощів та випічки від виробників м. Луцька, святкову торгівлю, частування. Також діятиме виставка творчих робіт учасників дитячих мистецьких студій міста.

У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки 24 серпня проведуть

  • міжнародну матчеву зустріч з боксу між командами міста Луцька та Люблінського воєводства, присвячену 28-й річниці Незалежності України;
  • відкритий шашковий турнір, присвячений Дню Незалежності України;
  • відкритий кубок міста Луцька з пляжного волейболу;
  • відкритий турнір з баскетболу 3х3;
  • виступи гуртів, діджеїв, конкурси, майстер-класи, етнодискотеку. 

Також у ці дні відбудеться чемпіонату Луцька з дворового футболу, присвячений пам’яті ексмера Луцька Миколи Романюка.

Для дітей із сімей, які потребують особливої соціальної підтримки, проведуть благодійні акції. А для відвідувачів територіального центру соціального обслуговування організують та проведуть святковий вогник з врученням продуктових наборів.

На квіти, сувеніри і відзнаки Луцькрада витратить 40 тисяч гривень. Зокрема: 

1.

Придбання вінків та квітів для покладання до пам’ятників та пам’ятних знаків, місць захоронень загиблих воїнів – учасників АТО та Революції Гідності, на Алеї почесних поховань

10 000,00

2.

Придбання квітів для вручення під час офіційних заходів відзнак, нагород

7 000,00

3.

Придбання сувенірної продукції та пам’ятних подарунків

10 000,00

4.

Виготовлення поліграфічної продукції: афіш, листівок, постерів для білбордів і сіті-лайтів тощо 

10 000,00

5.

Придбання синьо-жовтих прапорців для організації святкових заходів

3 000,00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів