Поділитись:

У Луцьку на хабарі «погорів» посадовець Держекоінспекції області

Вівторок, 06 серпня 2019, 21:19

У Луцьку поліція затримала на хабарі посадовця Держекоінспекції області. Завідувач сектору вимагав та отримав 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень неправомірної вигоди. 

Про це повідомляє прес-служба Управління захисту економіки у Волинській області у Facebook.

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону викрили у хабарництві керівників одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області. Останній вимагав та отримував від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за вирішення різного роду питань: від непритягнення до відповідальності за порушення до сприяння у видачі дозвільних документів.

Так, під час проведення заходів щодо дотримання суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією пального на АЗС, працівниками сектору екологічної інспекції було виявлено ряд порушень, а саме відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За не притягнення останніх до відповідальності та вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів завідувач сектору вимагав «винагороду» – 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень. Кошти одержував у кілька етапів.

Сьогодні, 6 серпня, фігурант одержав від двох підприємців 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США «винагороди», під час чого останнього було затримано в Луцьку в одному із закладів харчування.

Раніше було задокументовано одержання завідувачем сектору Державної екологічної інспекції у Волинській області 10 тисяч гривень хабара.

Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Документування протиправної діяльності посадової особи проводилося у межах кримінального провадження, відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Під час слідства будуть встановлюватися інші особи, які також можуть бути причетні до злочину, у тому числі і працівники обласної екологічної інспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів