Поділитись:

Кораблі у пляшках: волинянин майструє вітрильники-мініатюри (відео)

Середа, 07 серпня 2019, 06:44
Кораблі у пляшках: волинянин майструє вітрильники-мініатюри (відео)

42 роки майструє мініатюрні кораблі волинянин Володимир Ящук. Зараз колекція його виробів налічує близько двох сотень експонатів. Особливість робіт в тому, що моделі вітрильників чоловік монтує у скляних пляшках, – йдеться в сюжеті Суспільного.

Зараз Володимир Ящук створює декілька нових мініатюр. Розповідає: планує представити свої роботи на виставці, присвяченій Дню незалежності України.

«Перший корабель я зробив у 1977 році, і тоді я робив їх мало, так зроблю, стоїть на серванті, тоді комусь подарую. А коли я вирішив робити їх цілу колекцію, це був 2007 рік, то я за три роки зробив 75 кораблів і була тоді виставка в музеї краєзнавчому і зараз 188 кораблів є», – розповідає майстер мініатюр.

Володимир Ящук каже, для створення кораблів він часто використовує овочі – часник, кукурудзу.

Кораблі у пляшках: волинянин майструє вітрильники-мініатюри (відео)

Досягнути схожості мініатюри зі справжніми кораблями важко, адже для того, щоб побудувати кожен експонат, доводиться переглядати фотографії і малюнки, читати історію судна, – розповідає майстер. Тому, додає, – відбір матеріалів для створення вітрильників – процес творчий.

«Дуже багато кораблів з різних таких рослин. З таких незвичайних це: з павутини, з ребер карася, є вітрила з хвостиків вишні, а ще є зі скла, воно важко оброблюється, тріщить від температури і від удару. Є багато вітрил з листочків, з пелюсток квітів. навіть колись я чистив горіх і ту шкірку висушив і зробив вітрила, такий корабель є на іншому стелажі», – розкриває свої секрети чоловік.

Володимир Ящук каже: поки бажаючих запозичити його захоплення немає. Бажаючих купити колекцію кораблів – також, тому хоче передати свої експонати в обласний краєзнавчий музей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Monatik зізнався, що колекціонує іграшки

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024