Поділитись:

Органічну їжу на Волині ретельно перевірятимуть (відео)

Середа, 07 серпня 2019, 09:00
Органічну їжу на Волині ретельно перевірятимуть (відео)

Від початку серпня почав діяти закон про виробництво та продаж органічної продукції.

Також затвердили логотип, яким виробники повинні маркувати органіку. Чи багато у Луцьку тих, хто харчується винятково здоровою їжею, де її можна придбати та чим такі продукти корисні, – з'ясовували журналісти Сфери.ТВ. 

В Україні запрацюють основні вимоги до органічного виробництва та реалізації такої продукції. Закон про це вступив в дію на початку серпня. Відповідно до нього створять базу компаній, які можуть сертифікувати їжу, обов'язково її доведеться маркувати ось таким спеціально затвердженим знаком. Також Держпродспоживслужбу зобов'язали перевіряти усіх виробників органіки, аби вони дотримувались спеціальних вимог.

Зі слів Катерини Коровіцької, головної спеціалістки відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби у Волинській області, в їжі не повинно бути пестицидів, агрохімікатів, гормонів, стимуляторів. Тварини повинні вирощуватись в природному середовищі. Їх не повинні годувати антибіотиками та гормонами. 

Дослідження довели, що органічно вирощені овочі та фрукти містять більше вітаміну С, поживних мікроелементів. Крім того, зменшуються симптоми в людей, які мають алергічні реакції на певні види продуктів чи консервантів.  Також така їжа свіжіша, адже не містить хімічних речовин, які дозволяють їй довго зберігатися. Та, незважаючи на це, лучани зізнаються – рідко читають складники.

У магазинах здорової їжі кажуть, що з року в рік кількість людей, які споживають органіку збільшується, отож прогнозують, що спеціалізований магазин у місті може відчинитися вже в найближчий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні по-новому маркуватимуть продукти

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024