Поділитись:

У парках хочуть встановлювати кнопки для екстрених викликів

Четвер, 08 серпня 2019, 15:53
У парках хочуть встановлювати кнопки для екстрених викликів

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою територій, зокрема парків.

Наразі розглядається пропозиція влаштовувати в парках спеціальні кнопки виклику екстреної допомоги у разі можливого виникнення надзвичайних ситуацій. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал. 

«Наразі переглядаємо норми безпеки у парках. Відтак є пропозиція, яка зараз розглядається – влаштовувати в цих громадських місцях спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції. Це безпека і постійний зв’язок із працівниками служби у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації. Тим паче, що у деяких нових парках це вже починають робити. Тому чому б не унормувати це питання і в ДБН?» – сказав він.

Ідею встановлення кнопок виклику екстреної допомоги в парках підтримали і користувачі соцмережі Facebook. На сторінці Лева Парцхаладзе було проведено опитування «Чи потрібні у парках кнопки екстреного виклику?». За його результатами практично всі із більше ніж 5 тисяч користувачів, які відреагували на опитування, за влаштування кнопок виклику екстреної допомоги у парках. При цьому багато хто запропонував, за можливості, облаштувати такі бокси із кнопками системами відеоспостереження або іншого захисту від помилкових викликів поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів